İstanbul Barosu CMK Genel Kurulu, 21 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali salonunda toplandı.

 

Toplantının açılışında konuşan CMK’dan sorumlu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci, toplantının CMK konusundaki sorunları ve gelişmeleri tartışmak, orta ve uzun vadede gerçekleştirilecek çözüm önerilerini saptamak amacıyla yapıldığını söyledi.

 

CMK’da başlıca sorunların ücretler ve masraflar konusunda yaşandığını belirten Demirci, ancak bunların çözümünün baronun iradesi dışında bulunduğunu bildirdi. Demirci, ücretler ve masraflar konusunda dönem dönem bazı adımların atıldığını, ücretler konusu tam çözümlenecekken Maliye Bakanlığının güçlük çıkardığını, masraflar konusunda ise hala bir kargaşa ortamımın yaşandığını kaydetti.

 

Gündem gereği genel olarak CMK uygulama sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü CMK Genel Kurulunda söz alan üyeler, çeşitli eleştiri ve önerilerde bulundular. Konuşmacılar, gündemde yer alan CMK ücretlerinin artırılması, CMK yol giderlerinin gerçeğe uygun olarak alınması, ücret ve yol giderlerinden KDV alınmaması, CMK ücret ve masraflarının baro tarafından ödenmesi önerileri hakkında görüşlerini belirttiler.

Resimler için tıklayınız