İstanbul Barosu, uzun yıllardan bu yana özlemi duyulan sosyal tesisine kavuştu. Baro Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince Kanlıca’da 3600 metrekare alan üzerine kurulu yeni tesisimiz, en kısa sürede yeni konseptiyle meslektaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır.
Kanlıca, Hacı Muhittin Sokakta 40 numaralı bu mekan, sahil yolunun hemen arkasında, boğaz yoluna paralel olarak uzanan sokaktadır.
Kanlıca Vapur İskelesine 3 dakika mesafede olan ve 36 tanesi de tescilli bulunan ağaçlarıyla ormanlık bir alan içinde kalan sosyal tesisimizin içinde, 72 metrekare oturma alanlı 3 katlı bir yapı bulunmaktadır. Ayrıca, resmi makamlara başvurusu yapılmış olan eski eser vasfında 104 metrekare oturum alanlı 4 katlı bir başka yapının da inşa edilmesi mümkündür.
Tesis içinde ayrıca “yarı kapalı alan” olarak nitelendirilen ve kışın da kullanıma açık olan cafe/restaurant mevcuttur.
Tesise 50 metre mesafede 250 araçlık bir otopark bulunmaktadır. 
Baromuzca satın alınan ve meslektaşlarımız için peyzaj ve dekorasyon çalışması yapılarak yeni konsaptiyle hizmete açılması planlanan bu alan, tarafımızca satın alındığı tarihe kadar maliki tarafından “TheGarden” adı altında Turistik İşletme Belgesi ile çalıştırılmaktaydı.Meslektaşlarımız, yeni tesisimizin mevcut durumunu internette “thegardenkanlica.com” adresinden bir süre daha ayrıntılı olarak görebilme imkânına sahiptirler.
01.11.2011 tarihinde Tapu Müdürlüğündeki resmi işlemleri de tamamlanan sosyal tesisimiz için maliklerine yapılan ödeme 6.007.500.- TL.dir.
Sosyal tesisimizin meslektaşlarımıza yaraşır hizmet vermesi bakımından daha modern bir anlayışla dekorasyonu ve özellikle de açık alanlarda peyzaj çalışmaları yapılması öngörülmektedir. Genç meslektaşlarımız için düğün, nikah, nişan gibi organizasyonların yapılmasına olanak verecek bir düzenleme planlanırken, aynı zamanda açık hava sinema ve maç gösterimleri ile uzun kahvaltılar ve yemek hizmetleri de düşünülmektedir. Bütün bu hizmetlerin bir yandan verimli ve tatmin edici olması sağlanırken, diğer yandan da “sosyal tesis” özelliğinin gereği olarak “ucuz” olması bakımından, işletmenin Baromuz tarafından yapılması kararı alınmıştır. Özellikle de meslektaşlarımıza “aidiyet duygusu” verecek olan bu yaklaşımın gelecekte tesisin sahiplenilmesinde önemli bir etmen olacağı düşünülmektedir.