Panelin açılış konuşmasını İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç gerçekleştirdi. Hasan Kılıç; Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir zamanda İstanbul Barosunun buna uzak kalması düşünülemez, Bilişim Hukuku çok önemli bir alanı kapsamaktadır dedi ve kısa açılış konuşmasından sonra sözü uzmanlara bıraktı.
 
Açılış konuşmasından sonra İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezinden Av. H. Ahu Güneyli öncelikle kısaca “Alan Adı” nedir, Alan adlarını kim organize ediyor kim veriyor, bu konular hakkında bilgi verdi. Daha sonra sunumunun konusu olan Alan adı uyuşmazlıklarının çözüm yolları, uluslararası hakem kuruluşları UDRP , WIPO prosedürü” ve kısaca ICANN hakkında bilgi verdi.

Birinci oturumdaki diğer bir uzman konuk ise WIPO Hakemi Av. Gökhan Gökçe’ydi.
Av.Gökhan Gökçe, Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı isimli Hukuk Bürosunda ortak olarak çalıştığını ve WIPO sürecinde hakem olarak görevini 2008 yılından beri yaptığını belirtti. Böyle bir organizasyonda bulunduğu için teşekkürlerini ileterek sunumunun konusu olan  “WIPO kararlarının ışığında UDRP Madde 4 (a)(iii) ve 4 (b):Kötü Niyet şartı”nı açıkladı.Sayın Gökçe gerçekleştirdiği aydınlatıcı ve akıcı sunumuyla konuklarında birçok sorusuna cevap vermiş oldu. WIPO’da nasıl görev alma imkânı bulunabilir, bunun için gerekli olan WIPO seminerleri hakkında da kısaca bilgi verdi.

Panelin birinci oturumunun sonunda, Ahu Hanım ve Gökhan bey katılımcıların sorularını yanıtladır.
 
Paneli tekrardan dinlemek istediğinizde 18 Nisan 2010 tarihi itibarı ile www.radyoadaletinsesi.com web radyosundan dinleyebilirsiniz.
 
Panelin ikinci oturumundaki diğer bir uzman ise (BTK) Bilişim Uzmanı Meltem Turhan’dı. Meltem Turhan da Türkiye’de internet alan adları ile ilgili uyuşmazlıkların çözüm mekanizmasının işletilmesini ve uyuşmazlık çözüm hizmet sağlayıcılara ilişkin gelişmeleri ve yürütülen çalışmaları anlattı.
 
Günün son konuşmacısı İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezinden Av. Sertel Şıracı, alan adlarını, marka hukuku ve haksız rekabet açısından değerlendirdi.
 
Panelin ikinci oturumunun sonunda yine katılımcılardan gelen sorulara cevap verildi.
 
Panelin ikinci oturumunu da dinlemek isterseniz 18 Nisan 2010 tarihi itibarı ile www.radyoadaletinsesi.com web radyosundan dinleyebilirsiniz.
 




Panele Ait Fotoğraflar Aşağıdadır.