İstanbul Barosu seçim atmosferi ısınıyor.  Hukukun Üstünlüğü Platformu 10 Mayısta ön seçim yapacağını duyurmuştu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu (Av. Muammer Aydın) kendi sitesinde 30 Nisanda toplanacağını duyuruyor. Edinilen bilgilere Önce İlke Çağdaş Avukatlar  Çalışma Grubu 16.05.12 Çarşamba günü toplandı.

Geniş tabanlı önseçim

Geniş katılımlı önseçim yapmayan tek grup Önce ilke Çağdaş Avukatlar Grubu.. Av. Ömer Yasa  “ Sempatizanlarla yapılacak önseçimlerin sakıncalarını daha önce söyledik. Ciddi bir hareket önseçimi sempatizanla değil partizanlarla yapar.” Diyor. Yasa devamla  “Geçmişte sempatizanlarla yapılan seçimlerin yarattığı sakıncaları gördük. Önseçim sandığından grubun görüşleri ile taban tabana zıt kişiler çıktı..” diyor ve Önceilkecag’ın  önseçim ilkelerini desteklediğini söylüyor. Yasa Önce İlke Av. Muammer Aydın grubunun da geçmişteki gibi geniş katılımlı ön seçim yapmayacağını düşünüyor.

Geçen baro seçimlerinde Önceilkecag hariç bütün gruplar geniş katılımlarla önseçim yapmışlardı.



 ÖNCE İLKE GRUBU 30 NİSANDA TOPLANIYOR

İstanbul barosu 2012 seçiminde 4500 oy alarak 2. büyük grup olan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu toplantılarına devam ediyor. 30 nisan 2012 pazartesi yapılacak toplantı ile seçime hazırlık çalışmaları değerlendirilecek.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ PLATFORMU ÖN SEÇİM AÇIKLAMASI
 
 
Platformumuz daha önce yapmış olduğumuz anket sonuçlarına uygun olarak grubumuzun baro başkan adayının tespiti amacıyla ön seçim takvimini başlatmıştır. Buna göre ;
 


1- Baro başkan aday adaylarımızın 30.04.2012 günü saat 17.00’e kadar HÜP Ön Seçim Komisyon Başkanı Av. Bedrettin İSKENDER'e (0532 292 56 10 - 0216 316 18 10) bizzat yazılı olarak adaylık başvurusu yapması gerekmektedir.
 
2- Başvuruda bulunan meslektaşlarımızın Kanunun aradığı şartları taşıması gerekmektedir.
 
3- Ön seçimler 10 Mayıs 2012 tarihinde adliyelerde bulunan baro odalarında gizli oy/açık tasnif usulü ile gerçekleştirilecektir.
 
4- Kazanan aday aynı gün ilan edilecektir.
 
Hukukun üstünlüğüne inanan, hak ve özgürlüklerin mücadelesine azimli, baro yöneticiliğini sığ siyasi görüşlerinin uygulama alanı olarak görmekten ziyade mesleğimizin ve meslektaşlarımızın layık olduğu mesleki, sosyal ve mali özlemlerine sahip çıkabilecek ve ayrım gözetmeksizin tüm meslektaşlarına kucak açabilecek arkadaşlarımızı bu demokratik yarışa katılmalarını davet ediyoruz.  
 
Saygılarımızla.
 
HUP Yürütme Kurulu Adına
Dönem Başkanı Av. Rıza SAKA