Ömer Kavili "Kahkahalarla güldüm. Kavilizm akımı literatüre girmiş bulunuyor. Ancak soruşturmaya emek veren savcımız işsiz kalabilir. Kavilizm görüşleri çerçevesinde fikir ve eylem birliği dediği zaman soruşturmaya özel yetkili savcılığın bakması gerekir. Hakkımda ihbarda bulunan savcının ise özel yetkisi yok” dedi.
Sultanbeyli’de 26 Eylül 2010’da polislerle tartışan 29 yaşındaki Musa Varıcı gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen Musa Varıcı’ya İstanbul Barosu avukat olarak Aysemin Gülmez’i atadı. Aysemin Gülmez o gün nöbetçi olan savcı Uğur Gökkoyun tarafından Musa Varıcı’yla görüştürülmeyince Baro’yu aradı. Adliyeye giden Ömer Kavili, nöbetçi savcı Uğur Gökkoyun’un tutuklamaya sevk ettiği şüphelinin, savcının eşi olan nöbetçi hakim Dilek Gökkoyun’un huzuruna çıkarılacağını öğrenince itiraz etti. Uğur Gökkoyun o günden sonra Kavili’yi ‘yargı görevini yapanı etkilediği’ gerekçesi ile Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne ve İstanbul Barosu’na şikâyet etti. Gökkoyun’un şikayeti üzerine Adalet Bakanlığı Kavili Ömer Kavili ile gözaltına alınan şüpheli için barodan atanan avukat Aysemin Gülmez ve şüphelinin kendi avukatı Taylan Tanay hakkında soruşturma izni verdi. İstanbul Barosu ise disiplin kovuşturması(dava) açılmasına yer olmadığına karar verdi.

İNTERNETTEN ARAŞTIRMIŞ

Cumhuriyet Savcısı Uğur Gökkoyun’un Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dilekçesinde, Ömer Kavili hakkında, bir çoğu internetten derlenmiş şu bilgiler yer aldı:
“Konuşmalarını genellikler “hak, huk, hukuk, gak,guk, guguk” şeklindeki bir cümleyle bitirerek, “hak ve hukuk” kavramlarını küçümsediği, Kavili hakkında tutanak tutan hakim ve savcılardan “mağdur, muhbir” olarak nitelendirdiği görülmüştür. Kavili hakkındaki bu tespitler, kendisi hakkında hiç araştırma yapmadan sadece yukarıda belirtilen siteden (www.turkhukuksitesi.net) elde edilmiş olup, sitenin değişik tarihlerdeki diğer forumları da incelenecek olursa Kavili’nin Adalet Bakanlığı’nın üst düzey görevlileri hakkında da saygı ve teamül sınırlarını aşan beyanlarda bulunduğu görülecektir.”

Hurriyet