Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve adli para cezasına veya tedbirlerden birine çevrilmesine ve ertelenmesine yer olmadığını da kararlaştırdı. Sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi ile Kayseri Barosu’nun birlikte takip ettikleri Kayseri 3. Asliye Ceza mahkemesinin 2011/228 Esas sayılı dosyasıyla görülen davada karar, 03.11.2011 tarihinde açıklandı.
Mahkeme, sanık hakkında; avukatın görevinden dolayı ve görevi esnasında hakaret ettiği sabit görülen eylemi nedeniyle TCK 125/1-3-a maddesi gereğince 1 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, bu eylemin alenen işlenmesi nedeniyle 1/6 oranında artırım yapılarak 1 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, ayrıca sanığın işlediği tehdit suçu nedeniyle TCK 106/1 maddesi gereğince 1 yıl hapis cezasına ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve adli para cezasına veya tedbirlerden birine çevrilmesine ve ertelenmesine yer olmadığına, sanığın CMK 100. maddesi gereğince tutuklanmasına da karar verdi.