Tabip Odası, İstanbul’daki tüm üyelerini çok acil durumlar dışında 19 Nisan 2012 Perşembe günü saat 11.30’da Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi önünde toplanarak Beyazıt’a yürümeye davet etti. Tabip Odası, bütün hekimleri ve sağlık çalışanlarını ‘canlarına, onurlarına, mesleklerine’ sahip çıkmaya çağırdı.

Mesleklerinin gereğini yaparken canlarını kaybeden meslektaşlarının acısını yaşayan bir meslek örgütü olarak İstanbul Barosu, Dr. Ersin Aslan’a yapılan saldırıyı lanetlediğini ve olaya tepki gösteren İstanbul Tabip Odası’nın tavrını desteklediğini belirtir.


İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASI

Görev yaptığı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu Uzman Dr. Ersin Arslan hayatını kaybetmiştir. Dr. Ersin Arslan’a rahmet, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz. Dr. Ersin Arslan’ın şahsında tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Meslek andıyla yaşamlarını şifa bekleyen hastalarına adayan bir hekimin yaşamına sağlığına kavuşturmak için her türlü çabayı gösterdiği bir hastasının yakını tarafından son verilmesi acımızı daha da artırmaktadır.

Sağlık Hukuku Merkezi yürütme kurulu ve üyelerini İstanbul Tabip Odası’nın 19 Nisan 2012 tarihinde düzenlediği protesto eylemine destek olmaya çağırıyoruz.