Bugün ki Sözcü Gazetesinde “Anahtar teslim konkordato”  başlıklı ağır suçlamalar içeren bir haber yayınladı.

Sözcü Gazetesine konuşan Ankaralı sanayici Mehmet Yalçındere bazı avukatlık bürolarının firmalarla 150-200 bin lira karşılığında anlaşıp adeta anahtar teslimi konkordato kararı aldırdıkları yolunda yoğun iddialar olduğunu söyledi söylemektedir.

Haberin devamında OSTİM OSB Kuruçayırlı Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Yalçındere daha da ileriye giderek hakimleri ve konkordato komiserlerini zan altında bırakacak iddialarda bulunmaktadır.

Şöyle:

Bu işi hangi avukatlar yapıyor, komiserler ve hakimler de bu işlerin içinde mi bilemiyoruz. Ancak ortada dolaşan yüksek meblağlar ve hızlı karar almalar endişe ve kuşkularımızı artırıyor”

Bu iddiaları İflas ve konkordato alanlarında yoğun deneyleri olan Av. Rahmi Ofluoğludan sorduk.

Av. Rahmi Ofluoğlu; “bu iddialar korkunç iddialar, burada hakimler, avukatlar ve kamu görevi yapan konkordato komiserleri suçlanmaktadır, Cumhuriyet Başsavcılıklarının bu iddiaları suç duyurusu olarak görüp soruşturma açması gerekir. İddialar doğru ise sorumlular hakkında dava açılır, değilse iftira edenler, yargıyı, avukatları ve kamu görevlilerini ağır bir suç isnadında bulunanlar hakkında gereği yapılır, onlar hakkında soruşturma açılır dedi.

Peki, bu iddialarda sizce gerçek payı olabilir mi?

Av. Rahmi Ofluoğlu, “Ben bu iddialara inanmıyorum. Konkordato uygulaması daha birkaç aylık iş, henüz 3 aylık geçici mühleti dolduran firma çok az. Bir kere hakimler ve konkordato komiserlerini suçlamak bence bilgisizlikten kaynaklanmaktadır”.

Bu suçlamaları yapan zat cahilce konuşmuş. Konkordato sürecinin nasıl işlediğini bilse böyle rastgele konuşmazdı.

Konkordato süreci şöyle işliyor:

“Borçlu bir dilekçe ve ekleri ile mahkemeye başvuruyor. Belgelerinde bir eksik yoksa mahkeme borçluya üç ay geçici mühlet veriyor. Geçici mühlet ile birlikte borçlu koruma altına giriyor, borçluya karşı icra takibi, haciz ve muhafaza yapılamıyor.

Hakim geçici mühletle birlik borçluyu denetleyip mahkemeye rapor vermesi için bir veya üç hükümet komiseri atıyor. Geçici mühlet içerisinde komiserin vereceği raporla mahkeme konkordato talebini ret edebilir, borçlunun iflasına karar verebilir. Kısaca mahkeme bugün üç ay geçici mühlete karar verebilir, 10 gün sonra da geçici mühlet kararını kaldırıp konkordato talebini ret edebilir.”

Konkordato uygulamaları başlayalı daha birkaç ay oldu. Bu suçlamaları yapan zat bu nedenlerle havada konuşuyor.

Sizce anahtar teslim 150-200 bin rakamında gerçek payı var mı?

Av. Rahmi Ofluoğlu bu iddiaları yapana yine cahil diyeceğim, bilmediği konuda konuşuyor. Konkordato davaları zaten anahtar teslim alınır, parça parça yürütülecek bir iş değildir. Bir borçlunun konkordato sürecini üstlenen avukat işbirliği yaptığı mali müşavir veya YMMlerle işi yürütmek durumundadır. Paraya gelince 150 bin de olabilir 300 binde olabilir. Konkordato hem uzmanlık isteyen hem de zahmetli, emek isteyen, yıllara yayılacak bir iş.

Biz mesela 50 bin liraya da bir konkordato işini alabiliriz 150 bin veya daha fazlaya da. Bu iş firmanın büyüklüğüne, alacaklı sayısına, alacak tutarına, alacakların nevine ve avukatın üstleneceği işlere bağlı. Avukat firmanın bütün işlerini üstlenebilir, sadece konkordatoyu üstlenebilir."

Teşekkür ederiz…

adaletbiz

ÜCRETSİZ KONKORDATO BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Çözüm Ofis KOBİ'ler İçin Ücretsiz KONKORDATO Bilgilendirme Toplamtıları

Yapmaktadır. Toplantılara katılmak için 0537 614 62 64 Yeşim Hanım, Rezervasyon yapınız

Çağlayan Adliyesi'nin(İstanbul Adliyesi) tam karşısı

Çözüm Ofis Çağlayan
Çağlayan, no:2/4, Cihanşah Sk, 34403 Kağıthane/İstanbul
(0212) 234 32 69

https://www.google.com/maps/

Mali Sıkıntıdan Çıkış Yolları

*Çeklerinizi ve kredilerinizi ödeme güçlüğü içerisindeyseniz,

*Çeklerinizin yazılması, icra ve hacizlerin başlaması an meselesi ise,

2019'da 899 şirket konkordato ilan etti 2019'da 899 şirket konkordato ilan etti

*Çözüm için size önerilerimiz olacak.

Çözümler ve öneriler için tıklayınız