İçine girdiği mali sıkıntıyı aşamadığı için faaliyetine son vererek iflasını açıklayan GTI-Kayı Grubu, bu işleminde hile olduğu iddiasıyla Almanya’da açılan soruşturma ile yeniden gündeme geldi.

Sözcü Gazetesi’nde Ali Gülen imzalı haberde Ziraat Bankası’nın 14 milyon avroluk batık kredisine Alman savcılığının el koyduğu belirtiliyor. Haberde. Görgülü kardeşlerin hileli iflas soruşturması kapsamında soruşturmanın Ziraat Bankası'nın Avrupa sorumlularına da sıçradığı belirtilerek şöyle deniyor:
 
"Türkiye ve Almanya'da ses getiren Isa ve Talha Görgülü Kardeşlere ait GTI ve SKV Havayollarının hileli iflası soruşturması genişletildi. Hileli iflastan kısa süre önce, Ziraat Bankası kredisi olan 14 milyon Euro'nun da bulunduğu şirket kasalarındaki 43 milyon avroyu boşaltan Görgülü kardeşlerin soruşturması Almanya'da "Özel yetkili ekonomik suçlar savcıları"na verildi. 
Soruşturmanın, şirketler hakkında "batık" raporu verilmesine rağmen krediyi veren Ziraat Bankası Avrupa sorumlularına kadar gideceği belirtilirken, bankanın ilk başta krediyi 3 milyon avro olarak düşündüğü ancak Genel Müdür Hüseyin Aydın'ın talimatıyla kredinin 14 milyon avroya çıkarıldığı kaydedildi"