Ekonomik kriz nedeniyle iflas koruma başvuruları artarak devam ediyor. Son konkordato başvurusu halen Büyük Menderes Nehri'nin bakım ve onarım işlerini yürüten Özler Grup'tan geldi. Şirket, İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talep etti.

İstanbul, inşaat, konut

Sözcü'den Derin Gökçe'nin haberine göre, Özler Grup'un bünyesinde Asyapı İnşaat, Efetaş Mühendislik ve Özler Makina gibi 3 adet firma yer alıyor. Özler Grup'un Genel Müdürü Tuğsan Erkan Özler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz grup olarak olarak konkordatoya gittik. Asyapı İnşaat ve Efetaş Mühendislik 15'er yıllık, Özler Makina ise 25 yıllık bir firmadır. Konkordato talep etme sebebimiz As Yapı'nın DSİ'ye yaptığı işlerden ödenek alamamasından kaynaklanıyor. Yaklaşık 15 —16 milyon TL civarında bir hakediş var" dedi.

Bu süreçte bankaların üstüne geleceği endişesiyle mecburen konkordato kararı aldıklarını söyleyen Özler, "Bankalar üstümüze geleceğinden dolayı firmalarımız için mecburen konkordato kararı aldık. Şu an için 27 personel çalışıyor. Ancak aktif olduğumuz dönemde 120-130 personel çalışıyordu" bilgisini verdi.

DSİ YETKİLİSİ: ÖDEMELER BİRKAÇ GÜNE TEKRAR AÇILACAK

2018 yılının başından bu yana DSİ'den düzgün bir şekilde ödenek alamadığını söyleyen Özler, "DSİ'den 2018 yılından bu yana düzgün bir ödenek alamadık. Zaten mart ve nisan aylarında DSİ"nin proje işleri durduruldu ve herhangi bir ödenek çıkmadı" dedi.

DSİ yetkilisi ise nakit konusunda sıkıntı olduğunu belirterek, "2018 yılından bu yana ödemelerde biraz aksamalar oluyor. Bir kaç gün içerisinde ödemeler tekrardan açılacak" açıklamasında bulundu.

Konkordato istedi, mahkeme iflas kararı verdi Konkordato istedi, mahkeme iflas kararı verdi

ÜCRETSİZ KONKORDATO BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Çözüm Ofis KOBİ'ler İçin Ücretsiz KONKORDATO Bilgilendirme Toplamtıları

Yapmaktadır. Toplantılara katılmak için 0537 614 62 64 Yeşim Hanım, Rezervasyon yapınız

Çağlayan Adliyesi'nin(İstanbul Adliyesi) tam karşısı

Çözüm Ofis Çağlayan
Çağlayan, no:2/4, Cihanşah Sk, 34403 Kağıthane/İstanbul
(0212) 234 32 69

https://www.google.com/maps/

Mali Sıkıntıdan Çıkış Yolları

*Çeklerinizi ve kredilerinizi ödeme güçlüğü içerisindeyseniz,

*Çeklerinizin yazılması, icra ve hacizlerin başlaması an meselesi ise,

*Çözüm için size önerilerimiz olacak.

Çözümler ve öneriler için tıklayınız