SÖZLEŞME HAZIRLAMA ve İNCELEME TEKNİKLERİ adlı bu kitabın hazırlanması fikri; Yazarın, yıllardır, çeşitli platformlarda gerçekleştirdiği “Sözleşme Hazırlama ve İnceleme Teknikleri” adlı seminerine katılan kişilerin seminere gösterdikleri ilgi ve olumlu geri bildirimlerin ürünüdür. Hukukçulara ve hukukçu olmayan şirket yöneticilerine yönelik olarak verilen bu seminerde anlatılanların, aslında uygulamadaki önemli bir ihtiyaca cevap verdiğinin tespit edilmesi üzerine, bu eser ortaya çıkmıştır.

Kitap, daha çok bir kişisel gelişim kitabı olarak tasarlanmıştır. Kitabın iddialı olduğu noktalardan biri, içeriği kadar, anlatım metodudur. Bu anlamda, hukuk öğretiminde kullanılan yazılı kaynaklar bakımından bir yöntem denemesidir diyebiliriz.

Bu kitapta, klasik bir sözleşme metninde yer verilen (taraflar, konusu, tanımlar, tarafların borçları, cezai şart, ... gibi) başlıklar altında sıkça kullanılan kurallara ilişkin önemli bilgiler, uyarılar, ipuçları, dikkat edilmesi gereken noktalar ve bu çerçevede yaşanmış sözleşme uyuşmazlıkları hakkında verilen yeni tarihli çok sayıda Yargıtay kararı, belirli bir sistematik içinde okuyucuya sunulmaya çalışılmıştır.