Yeni Yargıtay Üyesi Abbas Özden ve 18. Ceza Dairesi Başkanı H. Yaver Aktan, Aydınlık’a konuştu. Özden ‘Bir yerlerden talimat alarak iş yapılmasın, hukuk uygulansın. Biz ‘hukukun üstünlüğü’ diyoruz’ dedi

 YARGITAY’ın yeni dairelerine yapılan seçimlerin ardından 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan ilk kez Aydınlık’a konuştu. Ergenekon sürecinde tertibe uğrayan hakimlerden biri olan ve yasadışı kaydedilen ses kaydı internete servis edilen Aktan, kendisinin de hukuksuzluğa uğradığını belirtti. Aktan, “Hiçbiri hukuka uygun olmadığı gibi ahlaka da uygun değil. O dönem söylediğim sözler çarpıtıldı. Hukuksuzluğa ne söylenebilir ki. Bunu namuslu insanlar değerlendirir” ifadelerini kullandı. 


 ‘MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN’

Yargıtay Üyesi seçilen Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden de Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, yargıda artık bir yerlerden alınan talimatların değil hukukun uygulanacağını söyledi. Özden seçimlere ilişkin şöyle konuştu: “Yargıda Birlik Platformu olarak desteklediğimiz       9 aday da kazandı. Belli bir mensubiyeti olan kişiler yine blok halinde oy kullandı. Yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Biz diyoruz ki; hakim, birey olarak karar versin, hukukun içinde kalsın. Bir yerlerden talimat alarak iş yapılmasın, hukuk uygulansın. Biz hukukun üstünlüğü diyoruz. Yargıtay dairelerinin belli bir mensubiyetin etkisi altında kalmasını istemiyoruz. Artık hukuk ve adaletin olmasını, kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz. Umarım bu süreçte hukuk dışı mağduriyetler de giderilir.” 

Abbas Özden




Aydınlık Gazetesi