Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 5 bin 225 kişilik hakim ve savcı arasından Yargıtay'a 16 yeni üye seçti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Yargıtay Birinci Başkanlığı'nın boşalan 16 üyelik kadrosu için bugün seçime gitti. Kurul, 8 Ekim 2012 tarihinde üyeliğe seçilmeye hak kazanan 5 bin 240 hakim ve savcının ismini ilan etti.

Aralarında Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın da bulunduğu 5 hakim ve savcı listede yer almadıkları için HSYK'ya başvururken, 25 hakim ve savcı üyelik seçimi listesinden isimlerinin çıkarılmasını istedi.

Kurul, bugün aralarında Balyoz hakimi Ömer Diken, "Futbolda şike" davası hakimi Mehmet Ekinci ile Ergenekon soruşturmasını başlatan Zekeriya Öz'ün de bulunduğu listeden Yargıtay Üyeliği'ne seçilecek isimleri belirlemek için toplandı.

Yapılan seçim sonuçlarına göre, "Ankara Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan, Yargıtay Tetkik Hakimleri İlyas Şahin, Öznur Kakillioğlu ile Nesrin Şengün, İzmir Hakimi Gürler Dursun, Konya Cumhuriyet Başsavcıvekili Hacı Osman Kaya, Denizli Hakimi Hanefi Keskin, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Muhsin Şentürk, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik, Ankara Hakimleri Nazmiye Beyazıtoğlu Kuşçuoğlu, Oktay Acu ve Necmi Özer, Bursa Hakimi Ömer Faruk Herdem, HSYK Teftiş Kurulu Başmüfettişi Özcan Turan, Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Refik Sarıoğlu, Gölbaşı Cumhuriyet Başavcısı Seyfettin Tuncer" Yargıtay Üyeliğine seçildi. 

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM ÖZÇELİK

HSYK'nın üye seçtiği 16 isim arasından Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik'in ismi dikkat çekti. Özçelik, hakim ve savcıların tüm özlük işlerini yapan genel müdürlüğün başında bulunuyordu. Özçelik, artık mesleğine Yargıtay'da üye olarak devam edecek.

ADAYLAR ARASINDA İLGİNÇ İSİMLER VARDI

HSYK boş bulunan 16 Yargıtay üyeliği için yayınladığı 5 bin 245 kişilik aday listesinde ilginç isimler dikkat çekmişti. Şemdinli Savcısı iken Şemdinli iddianamesi yüzünden meslekten çıkarılan ve anayasa değişikliğinin ardından Ankara Savcısı olarak mesleğe kabul edilen Ferhat Sarıkaya, Balyoz hâkimi Ömer Diken, “Futbolda şike” davası hâkimi Mehmet Ekinci ile Ergenekon soruşturmasını başlatan Zekeriya Öz de listede vardı.

focushaber