Adalet Bakanlığı’nın bünyesinde olan tüm kurumlar için oluşturulan UYAP portalı ile birlikte adli alanda yaşanan büyük kolaylıklar doğrultusunda mahkeme dava dosyası sorgulama yapılabilmektedir. Mahkemesi olan ya da hakkında herhangi bir mahkeme işleminin olup olmadığını merak eden tüm vatandaşların yararlanabileceği bu hizmet sayesinde sizler de tüm bu bilgilere online olarak erişim sağlayabilirsiniz.

Mahkeme dava dosyası sorgulama konusunda vatandaşların E Devlet portalına giriş yapması yeterli olacaktır. Bu bakımdan ilk olarak giriş işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu giriş işlemi ile birlikte E Devlet portalında bulunan Adalet Bakanlığı menüsüne tıklamanız ve ardından açılacak olan hizmetler sayfasından mahkeme dava dosyası sorgulama bölümüne tıklamanız gerekecektir. Böylece otomatik olarak sistem tarafından davadurumunuz yayınlanacaktır. Herhangi bir mahkemesi bulunmayan kişilerin bu sorgulama sonucunda alacağı herhangi bir sonuç bulunmayacak ve sistem tarafından mahkeme bilgisi bulunamadı şeklinde mesaj yayınlanacaktır. Bu doğrultuda mahkeme sorgulama ile herhangi bir sonuca ulaşamayan kişiler, bu durumun mahkemeleri olmadığı anlamına geldiğini bilmesi gerekmektedir.

Mahkeme dava dosyası sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama için E Devlet üzerinden hizmet alabileceğiniz gibi bu konuda vatandaşların ilk olarak E Devlet üyeliklerini yapması gerekmektedir. Budoğrultuda ilk olarak mahkeme dava dosyası sorgulama sayfasına giriş yapmanda önce T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte sisteme erişim sağlamalısınız. Üyeliği olmayan vatandaşların ise ilk olarak PTT üzerinden üyelik işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Böylece portala bu bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.
Tüm bu bilgiler dahilindemahkeme dava dosyası sorgulama konusunda bilgi almak ve E Devlet üzerinden sunulan online hizmetlerden yararlanmak isteyenlerin haberde belirtilen adımları takip etmesi yeterli olmaktadır.  Üstelik bu sayede tüm dava bilgilerinizi tek bir portal üzerinden kontrol ederek takip işlemlerinizi de daha kolay bir hale getirebilirsiniz.


Vatan