Avukat Memduh Oğuz’un ‘makul şüphe’ gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandığı soruşturmaya HSYK’dan müdahale geldi.

TALEBİ OLMADIĞI HALDE GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

HSYK 1. Dairesi, talebi olmadığı halde Konya 1. Sulh Ceza Hakimi Nayim Durak’ı Kayseri’ye atadı.

Durak, avukat Oğuz ile çalışanı Nehir P’yi adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Savcılığın itirazı üzerine nöbetçi 9. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mevlüt Gülbudak, 3 saat sonra Oğuz ve Nehir P’yi tutuklamıştı.

Nöbetçi hakim, yakalama kararının yerine getirilmesi için dosyayı Hakim Durak’a göndermişti. Durak ise, yetkisiz olduğunu belirterek dosyayı Adalet Komisyonu Başkanlığı’na göndermişti. Hakim Durak’un bu kararının ardından Kayseri’ye atanması dikkat çekti.

MÜSTEŞAR ZİYARET ETTİ

Oğuz’un gözaltına alınmasından önce de Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş’in Başsavcı Bestami Tezcan ile Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer’i ziyaret etmişti. Ziyaretten hemen sonra hakimlerin nöbet usulü ve sırasının değiştirildiği tespit edilmişti.

KARI-KOCA HUKUKU

Konya’da Okyanus Davası’ndan 180 yıl hapis cezası alan ve dosyası Yargıtay’da olan sanık Nusret Argun’un şikayetiyle yapılan operasyonda karı-koca hukukuyla gündeme gelmişti. Savcı Mehmet Ersin Berber’in yürüttüğü soruşturmada karısı 2. Sulh Ceza Hakimi Beyhan Berber’in arama, gözaltı ve yakalama kararı verdiği belirlenmişti.


Bugün