Torunlar GYO’da 10 işçinin ölümüne neden olan katliamın ardından yürütülen soruşturmayla birlikte 11 kişi gözaltına alınıp 4’ü tutuklandı. Şirket yetkililerinin serbest kaldığı proje sorumluları ve teknikerlerin tutuklandığı davada bir süre sonra hiç tutuklu sanık kalmadı. Torunlar GYO katliamında tutuklu sanık kalmadı.

Psikolojik tedavi görüyor

Torunlar’da animak operatörü olarak çalışan Dev Yapı-İş üyesi Ercan Kılaguz ölen arkadaşlarının cesetlerinin küreklerle çuvallara doldurulduğuna şahit olduğunu ve bu nedenle katliamdan bu yana psikolojik tedavi gördüğünü basın kuruluşlarıyla yaptığı röportajlarda söylediği için Torunlar GYO Kulaguz’a dava açtı. Basında çıkan haberlerden dolayı “ticari itibarı zedelemek ve marka değerini düşürmek” suçlamalarıyla açılan davada şirket, mağdur işçiden, 3 bin TL maddi ve 15 bin TL manevi olmak kaydıyla 18 bin TL’lik tazminat talep ediyor.

‘Hiç utanmaları kalmamış’

Kendisinden 18 bin TL tazminat istenen Ercan Kılaguz Cumhuriyet Gazetesi’ne “10 arkadaşımızın canını aldılar. Bize de kısaca ‘konuşmayın, olayın üstünü kapatalım’ dediler. İnsan canı bu kadar ucuz değil. Korkmadık, hâlâ da korkmuyoruz. ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ diye bir deyim vardır. Bunlarınki de o hesap. Biz şirkete tazminat davası açtık. Bu onun bedelidir. Hiç utanmaları da kalmamış! Şirketten kıdem, ihbar ve fazla mesai ücreti olarak 18 bin TL para ödediler. Bu parayı geri istiyorlar” dedi.

Daire satışları önemli!

Şirketin, işçiye açtığı davanın konusuna ilişkin Ercan Kılaguz’un suçlandığı iddianamedeki bazı bölümler özetle şöyle: “Davalı tarafından aleyhte başlatılan bu karalama kampanyası, müvekkil şirketlerin ticari itibarının zedelenmesine ve dolayısıyla kişilik haklarının ihlaline sebebiyet vermiştir. Bu durum daire satışlarında da azalmaya neden olmuş ve bu bağlamda şirket maddi zarar uğramıştır.”


sendika.org