Üniversite sınavı başvuruları devam ederken YÖK, tıp ve hukuk fakültelerine yönelik bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. YÖK, üniversiteye girişte tıp ve hukuk fakültelerine taban puan getiriyor. Düzenlemenin gelecek yıldan itibaren diğer fakülteler için de uygulanması gündemde.

YÖK’ün tıp ve hukuk fakülteleri için yeni bir çalışma başlattığı ortaya çıktı. Buna göre YÖK bu fakülteler için baraj belirleyecek.

Kontenjanlar boş kalsa bile sıralaması bu barajın altında kalan öğrenci o bölüme giremeyecek. Gelecek yıl isteyen vakıf üniversitesi bu bölümler için kendi taban puanını koyacak ancak YÖK’ün koyduğu barajın altına düşemeyecek. Amaç, devlet ve vakıf üniversiteleri arasındaki dengeyi sağlamak. Uygulamanın önümüzdeki yıllarda mimarlık, mühendislik gibi bölümlerde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Edinilen bilgiye göre, bu çalışma, YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın göreve geldikten sonra vakıf üniversiteleri mütevelli heyet başkanlarıyla yaptığı toplantıda da gündeme geldi. Saraç, özellikle tıp ve hukuk fakülteleri için gelen şikâyetleri değerlendirerek uygulamaya geçti.


http://www.egitimtercihi.com/gundem/16496-t-p-ve-hukuk-fakueltelerine-taban-puan-geliyor.html