Karaman’da 15 yaşındayken 8 kişinin tecavüz ettiği Z.Ç.’nin davasında mahkeme adeta skandallar zincirine imza atıyor. Sanıkları tahliye eden mahkeme şimdi de gerekçeli kararında kızın eylemlerin oluş sırasını yanlış söylediğini belirtti. Akşam 'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre; yargılama sırasında kendini ifade edemeyen Z.Ç.'nin davanın hakimine, "Hakim Amca" diye başlayan mektubu kamuoyunda büyük ses getirmişti.

Davanın son duruşmasında, M.A.V., Y.K., M.Ü.B, O.U., İ.V, S.V., E.V., A.E.’ya beraat kararı veren karaman Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını da açıkladı. Mahkeme, büyük tepki çeken ‘ilişkide rıza’ iddiasını gerekçeli karara yansıtmazken bu kez tecavüz kurbanı küçük kızın eylemlerin oluş sırasında çelişki ifadesine yer verdi. Bu durum gerekçeli kararda, “Mağdurun sanıklar ile ilgili eylemlerin oluş sırası hakkında da çelişkili beyanlarda bulunduğu görülmüştür” sözleriyle yer buldu.

GÖRÜNCE KORKU BASIYOR

Kararın ardından Z.Ç. bir kez daha yıkıldı. Kararda Z.Ç.’nin şu sözleri de yer aldı: “Onları görünce korku basıyor. Tüm sanıklardan şikâyetçiyim.” Z.Ç.’nin avukatı Bünyamin Çelik ise kararı skandal olarak niteledi.


Milliyet