Ülkelerde uygulanan yaptırımlar zaman zaman komik tepkilere sebep oluyor. Tarihte verilen en komik cezalar neler olabilir dersiniz? İşte tarihteki komik cezalardan bazıları...

hapis cezası

Sivas'ın Suşehrinde yaşayan iki komşunun birbirini dava etmesi sonucu mahkeme, köpek Duman'a 1 yıl kulübede bağlı kalma, Duman'ın sahibine ise 100 gün hapis cezası verdi.
 
At arabası cezası  
Erzurum'da at arabasıyla gece hırsızlık yaptığı iddia edilen kişiye, mahkeme tarafından 3 ay 26 gün atlı araba kullanmama cezası verildi.
Düğünlere gitmeme cezası
Mühürlenen elektrik saatini açtığı gerekçesiyle yargılanan 77 yaşındaki kadına mahkeme heyeti  beş ay süreyle düğünlere gitmeme cezası verdi.
Kayak etkinliğinden men cezası
Palandöken'de jandarmaya karşı görevi yaptırmamak için direnen kişi, açılan dava sonucu 3 ay süre ile kayak etkinliğinden men cezası aldı.
 
Komşuya gitmeme cezası
Enerji hırsızlığı yaptığı iddia edilen kadına mahkeme tarafından 6 ay süre ile komşuya gitmeme cezası verildi.
Ahıra girmeme cezası
Kayseri'de hırsızlık yapmaktan yargılanan bir gence 1 yıl süre ile yaşadığı ilçede ahıra girmeme cezası verildi.
Sanat eserinin park edilmesi cezası
Almanya'da yaşayan Avusturyalı bir sanatçı, eski model Mercedes marka kırmızı kamyoneti kentin 300. yıl kutlamaları için ilginç bir eser haline getirince trafik polisleri tarafından 30 Euro cezaya çarptırıldı. Cezanın sebebi sanat eserinin park edilmemesi gereken bir yere yerleştirilmesi.


http://www.milliyet.com.tr/mola-galeri-detay/tarihte-verilmis-en-komik-7-ceza/627/