Manisa Soma'daki 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili davanın görüleceği Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Üzeyir Şendil, Edirne'ye düz hakim olarak atandı.

1'inci sınıfa terfi eden Akhisar Aytaç Ballı ise davaya bakacak olan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeni başkanı oldu. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli hakim Özgür Duman da Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü'ne atandı.

Akhisar Adliyesi'nde Ballı ve Duman için tören düzenlendi. Törene, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ile Akhisar, Soma, Kırkağaç ilçelerinde görev yapan savcı, ve hakimlerin katıldı. Törende, terfi ederek Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olan Aytaç Ballı ile Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü'ne atanan Özgür Duman'a Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından gönderilen plaketler verildi.

Öte yandan, geçen 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin duruşmalarının yapılacağı Akhisar'da, belediyeden kiralanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nun duruşma solunu dönüştürülmesinde ve iddianamenin hazırlanması ve kabulünü sağlanmasındra emeği geçenlere 'teşekkür belgeleri' dağıtıldı.


DHA