Cumhuriyet Başsavcısı İrcal: "3-5 ay içerisinde kursa katılan arkadaşlarımızla Osmanlıcayı çözeceğimiz kanaatindeyim"

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, hakim ve savcılara yönelik Osmanlıca kursu açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca Eğitimi Protokolü kapsamında, Sivas 2'nci İcra Müdür Yardımcısı Mahmut Sami Uzun tarafından Sivas Adliye Sarayı'ndaki konferans salonunda, hakim ve savcılara Osmanlıca kursu veriliyor.

Kursa katılan Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kursta önce adliye personelinin sonra avukatların şimdi de hakim ve savcıların Osmanlıca öğrendiğini söyledi.

Hukukun toplumla iç içe bir bilim dalı olduğunu ifade eden İrcal, "Osmanlıca metinler önümüze gelebiliyor, bu metinleri okumak lazım. Bu konuda hakimlerimiz, savcılarımız çoğu zaman bilirkişiye müracaat ediyorlardı, bu eksiği gördük ve kurs açarak bunu çözmek istedik" diye konuştu.

İrcal, "Osmanlıca yabancı bir dil değil. Devletimiz bir dönem Arap alfabesini kullanmış, metinler bu şekilde oluşturulmuş. Sonuçta "Öz Türkçe" yani... İnşallah, 3-5 ay içerisinde kursa katılan arkadaşlarımızla Osmanlıcayı çözeceğimiz kanaatindeyim" dedi.


http://www.memurlar.net/haber/499452/

Anadolu Ajansı