Mahkeme kocanın, eşine 20 bin lira maddi, 20 bin lira manevi olmak üzere toplam 40 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Hayati ARIGAN

Üniversite mezunu karısına 'Sen ne biçim üniversite mezunusun' diyen ortaokul mezunu koca, 40 bin lira tazminat ödeyecek. İstanbul'da bir bankada çalışan S.P. ile K.P., şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açtı. S.P., kocasının şiddet ve hakaretine maruz kaldığını öne sürdü. Genç kadın kendisinin üniversite mezunu olduğunu, ortaokul mezunu olan eşinin bu durumu sürekli dile getirdiğini ve "Sen ne biçim üniversite mezunusun? Böyle üniversite mezunu olur mu?" şeklinde aşağılayıcı ifadeler kullandığını iddia etti.

O dönemde yaşadığı stres ve bunalım sonucu düşük yaptığını da anlatan genç kadın, hayati tehlikesi olduğu gerekçesiyle ailesinin yanına yerleşmek zorunda kaldığını ifade etti. Kocasının telefonla arayarak hakaret, tehdit ve küfür dolu mesajlar gönderdiğini belirten S.P. 25 bin lira maddi, 75 bin lira manevi tazminat talep etti. K.P. ise suçlamaları reddederek, eşinin üniversite mezunu olması nedeniyle aşağılık kompleksine kapılmadığını belirtti. Karısının küçük düşürücü ve aşağılayıcı söz ve davranışları nedeniyle çıkan tartışmalar sonucu geçimsizlik yaşadıklarını anlatan koca gördüğü eziyet ve psikolojik işkence karşılığında karısından 30 bin lira maddi, 30 bin lira manevi tazminat istedi.

Çifti boşayan mahkeme, kocayı ağır kusurlu, kadını ise az kusurlu buldu. Mahkeme kocanın, eşine 20 bin lira maddi, 20 bin lira manevi olmak üzere toplam 40 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.


Habertürk