TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalı görüşmeleri süren iç güvenlik paketinin ikinci bölümündeki 26 madde kabul edildi. Genel Kurul'da, geçen çarşamba 14.00'te başlayan görüşme perşembe Sabah 06.41'de bitti. 17 Şubat'ta başlayan görüşmelere pazartesiye kadar ara verildi. İkinci bölümde 21-46. maddeler arasında öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

- Polis Akademisi'ndeki görevli öğretim elemanları talep halinde, öğretim elemanının isteği veya Polis Akademisi Başkanı'nın onayı ile diğer Türk ya da yabancı yüksek öğretim kurumlarında ek ders vermek üzere görevlendirilecek.

Akademi personeline zam

- Polis Akademisi'ndeki öğretim elemanların hak ve yükümlüklüklerini düzenleyen madde değiştirilecek. Polis meslek yüksekokullarında ödenen eğitim-öğretim tazminatından Polis Amirleri Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde görev yapan personel de yararlanacak. Personelin aldığı maaşlarda yüzde 15 ila 20'si arasında artış yapılacak.

- Polis Akademisi bünyesindesi Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapatılacak.

- Polis Akademisi Başkanı'nın yanı sıra dekan, enstitü müdürü ve enstitü sekreteri, polis meslek yüksekokulu müdürü, polis meslek eğitim merkezi müdürü ve bunların yardımcılarıyla her kadrodaki öğretim elemanları ve idari personelin görevleri, düzenleme yürürlüğe girince sona erecek ve kadrolarıyla ilişkileri kesilecek.

- Lise düzeyinde eğitim veren Polis Koleji kapatılacak ve burada öğrenimine devam eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nca sınav puanları dikkate alınarak, durumlarına uygun okullara naklen kaydedilecek.

- Polis meslek yüksekokulları, İçişleri Bakanı'nın onayıyla Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne dönüştürülebilecek.

Milletvekilleri yorgun düştü

Meclis'in sabahlara kadar çalısması iktıdar ve muhalefet milletvekillerini yorgun düşürdü. Bazı vekiller salondaki koltukları birleştirerek zaman zaman dinlenmeye çalıştı. İtiş kakış, sözlü sataşma ve kavgaların yaşandığı görüşmelerde öncekı gün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında salonun gorüntüsü buydu. 



Milliyet