Geç kalan öğrencisini dövdüğü iddia edilen öğretmenin yargılandığı davada tanıklık yapan iki öğretmen, sanık öğretmenin bile kabul ettiği iddiaları reddedince hakim isyan etti. Öğretmenleri, “Yemin ettiniz. Anlatımlarınızla hüküm kuracağız, ona da adalet diyeceğiz” diye uyaran hakim Nuh Hüseyin Köse, “Toplumun adalet duygusu için namuslu, vicdanlı insanların ifadelerine ihtiyacımız var” dedi. İntaş İmam Hatip Lisesi öğrencisi Alptuğ Soysaltürk, geçen yıl iki arkadaşıyla okula geç geldi. Geç kağıdı almak isteyen öğrencileri “Alsanız bile yırtıp sizi yok yazacağım” diye uyaran öğretmen Savaş Poyraz, Soysaltürk’le tartıştı


Öğrenciyi yumrukladı


Öğretmen, odasına götürdüğü öğrencisine hakaret etti. İddiaya göre yumrukladı, annesine küfür etti ve “Seni buraya gömeceğim” diye de tehdit etti. Öğretmen hakkında 6,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada müşteki öğrenci, öğretmeninin kendisine vurduğunu, hakaret edip tehditte bulunduğunu söyledi. Öğretmen Poyraz ise, iddiaları reddetti. Soysaltürk’ün iki arkadaşı da kendisini doğrulayan ifade verdi.
Tanık öğretmenler Mustafa Çeltik ve Serdar Yakut ise öğrencilerin tam tersi ifade verince hakim Nuh Hüseyin Köse’nin sert çıkışı ile karşılaştı. Köse, “Yukarıda Allah var hoca. Benim görevim yemin yaptırmak. Sizin anlatımlarınızla hüküm kuracağın ve ona da adalet diyeceğiz” uyarısında bulundu. Hakim ifadelerinde ısrar eden öğretmenlere “Toplumun adalet duygusu için namuslu, vicdanlı insanların ifadelerine ihtiyacımız var. Günahı da vebali de boynunuza” dedi.    
Dava sırasında oldukça gerilen hakim, duruşmayı 15 gün sonraya erteledi.


Milliyet