Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı iken, Suriye'ye gönderilen TIR'ların aranmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan, ardından Antalya'ya tayin edilip sonra da açığa alınan Süleyman Bağrıyanık, Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen yakalama kararının ardından dün saat 23.50 sıralarında Antalya'daki evinde karar yüzüne okunarak gözaltına alındı. Süleyman Bağrıyanık ailesiyle vedalaşırken yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Çok şükür bu memlekete hainlik eden insanlardan değiliz. Bizim ne olduğumuz ortada. Bu, bir zamanlar Yeşilçam'ın ticari amaçlı yapılan kötü senaryolarından da berbat. Bana isteyen istediği soruyu sorabilir. Ben hukuk çizgisinden asla ve asla ayrılmam. 23 yıllık meslek yaşamımdaki duruşum neyse değişmeyecek. Karar ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar ben duruşumun arkasındayım. Benim hakkımda suçlamalarda bulunuldu. Müfettişler savunmamı istedi. Yazılı savunmamda basında gördüğüm suçlamalar yok. Gidip nelermiş öğreneceğiz. Allah'ın verdiği bir can var. Bu canı şerefsizce vermek var, şereflice vermek var. Şereflice gider yatarım."
23 yıllık meslek hayatında hiçbir şeye eyvallah demediğini de belirten Bağrıyanık, "Babam bana bunu vasiyet etti" dedi. Süleyman Bağrıyanık, daha sonra polisler eşliğinde evden ayrıldı.

'OĞLUMA HARAM LOKMA YEDİRMEDİM'

Bağrıyanık'ın çocukları 19 yaşındaki Mehmet Eren ile 15 yaşındaki Ahmet Emre, babalarıyla gurur duyduklarını söyledi. Yakalama kararını duyunca Finike'den Antalya'ya gelen Bağrıyanık'ın annesi 82 yaşındaki Rabia Bağrıyanık, oğluna haram lokma yedirmediğini söyledi.
Kardeşleri Ali, Zafer ve Mehmet Bağrıyanık da eski başsavcının hem okuyup hem de tarlalarda çalıştığını söyledi. Finikeli, kendi halinde bir Anadolu ailesi olduklarını kaydeden Bağrıyanık kardeşler, Süleyman Bağrıyanık'ın utanacak birşey yapmadığını, hukuktan taviz vermediğini belirtti.

ANNEM 'AĞLARSAN SÜTÜMÜ HELAL ETMEM' DEDİ

Eşi Süreyya Bağrıyanık ise kapıya polis gelmesinin çok ağrına gittiğini söyledi. Süreyya Bağrıyanık duygularını şöyle dile getirdi:
"Havayollarından bilet bakıp, Tarsus'a gitmeyi planlıyorduk. Bu telaş içindeyken kapımıza eşimi almaları için polis gönderilmesine çok üzüldüm. Annemle konuştum. Annem durumu öğrenince telefonda bana 'Ben seni çok sağlam biriyle evlendirdim. Bugüne kadar ayrılık yüzü görmediniz. Şimdi aslan gibi gider kocan, sen de mektup yazarsın askere yazar gibi. O da ağalar gibi çıkar. Aslan parçası gibi çıkar. Ağlaman Süleyman'ı çok üzer. Gözyaşı dökersen, sana emzirdiğim süt haram olsun' dedi."

KELEPÇE TAKILMADI

Geceyi Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Süleyman Bağrıyanık, sabah saatlerinde doktor kontrolünden geçirildi. Kelepçe takılmayan Bağrıyanık, ardından uçakla Adana'ya götürüldü. Bağrıyanık'ın bugün Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılması bekleniyor.




bizimantalya.com