Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, tencere tavalı eylemlerle ilgili "suç duyurusu yapın" tehdidine yargıdan ders niteliğinde bir yanıt geldi. İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Mahkemesi; eylemlerin şiddet içermeyen, protesto amaçlı demokratik tepkiler olduğuna hükmetti. Eylemlerin hoşgörüyle karşılanması gerektiğini vurgulayan mahkeme, beraat kararı verdi.


Mahkemeden Erdoğan'a tokat gibi yanıt 

Başbakan tayyip Erdoğan'ın bu tehdidine yargıdan ders gibi yanıt geldi. İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nin baktığı tencere-tavalı eylem davasında beraat kararı çıktı.

Karar, Beşiktaş’ta oturan Hilal Kazcıoğlu'nun 2 Haziran 2013’te üst kat komşularının tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla açılan davada alındı.

10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi davada, anne Filiz Değirmenciler ve çocuklarının yüklenen suç açısından kasıtları bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Mahkemenin kararında çarpıcı tespitler yapıldı. Kararda, çoğulcuğu esas alan demokratik hukuk devletlerinde; düşünce ve kanaatleri açıklamanın anayasal bir hak olduğu belirtildi. Mahkeme, şiddet içermeyen protesto amaçlı demokratik tepkilerinin hoşgörü ile karşılanması gerektiğini ifade etti.

Tencere tava çalma eyleminde de gürültü kastının bulunmadığı, demokratik bir eylem olduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr