Şeker Piliç  iflasın ertelemesi talebiyle bugün görülen duruşmada mahkemenin şirketin iflasına karar verdiğini açıkladı. KAP'a yapılan açıklama öncesinde Borsa İstanbul şirketin hisselerini geçici olarak işleme kapatmıştı.  

Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Şeker Piliç’in hisse senetleri 22 Şubat 2000’de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı ve Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği çalışmada ilk kez 1997 yılında 493’üncü sırada yer aldı

55 yıl önce kurulan Türkiye'nin beyaz et devi Şeker Piliç, satış için önce Torunlar Gıda ile masaya oturmuş ancak gelen hacizler nedeniyle masadan kalkmak zorunda kalmıştı. Ardından Banvit ile görüşmeler başlarken, sürece ilişkin açıklamalar yapan Şeker Piliç ortakları Ali Bor ve Osman Bor, buraya gelişte en büyük etkenlerin ise Maliye'nin ödemediği KDV alacakları, ekstra enerji maliyetleri, finans kuruluşlarının sektöre karşı olan tutumu ve geçirdikleri yangın ve sel felaketleri olduğunu belirtmişlerdi.

Açıklamalarında bu kadar köklü bir kuruluşun yalnız bırakılmasına da sitem eden ortaklar, "Yalnızız... Bu zor günlerde sektörümüzü temsil eden dernekler ya da sektör oyuncuları da dahil olmak üzere kimseden herhangi bir geçmiş olsun telefonu bile almadık. Şirketimizin içinde bulunduğu durumun yanı sıra, sektör oyuncuları ve iş dünyası temsilcilerinin seyirci konumunda olmaları da bizi derinden üzmüştür" ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz et sektörünün en büyük firmalarından olan Şeker Piliç girdiği ekonomik kriz sebebiyle 2012 yılı sonunda iflas başvurusunda bulundu.Bu süreçte Şeker Piliç'e kayyum atanmıştı. Bu süre içerisinde tazminatlarını alamayan işçiler mahkemeye müracaat etmiş, şirketin iflas erteleme başvurusunda bulunması üzerine işlemler durdurulmuştu. Yem fabrikasında müdür yardımcılığı görevini sürdüren bir kişi haciz koydurmuş ve yem fabrikasına avukatıyla gelen alacaklı müdür yardımcısı, fabrikada bulunan bir takım makinaları yed-i emin deposuna kaldırmıştı.

Şeker Piliç son olarak satış için Dubaili bir şirketle görüşme yapıyordu.


http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/haber/1039974-mahkeme-kotu-haberi-verdi