İddianamede, şüpheli Nuri Öztürk’ün, aldığı bir telefon hattını kimliği tespit edilmeyen bir kişiye vererek, savcı Erkman’ın tehdit edilmesini sağladığı öne sürüldü. Savcı Erkman, 22 Mart 2015 tarihinde Adliyedeki odasında çalıştığı sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından aranarak tehdit edilmiş, Etimesgut Ortaokulu Rehber Öğretmeni Nuri Öztürk, tutuklanmıştı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, şüpheli Nuri Öztürk’ün, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Görevi Yaptırmamak için Direnme, Şantaj Kişisel Verileri Hukuka Aykırı olarak Ele geçirmek veya yaymak” suçlarından cezalandırılması talep edildi. İddianamede şüpheli Nuri Öztürk’ün Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasının üyesi olduğu ileri sürüldü. 

MUHALİFLER İÇİN DAVALAR KURGULANDI    

İddianame, örgüt üyelerinin hukuka aykırı dinlemeler yaptığı ve bu dinlemeler sonucu elde edilen bilgileri örgütün çıkarları doğrultusunda kullandığı iddia edilerek, “Başta Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Devrimci Karargah, Tahşiye ve Kozmik Oda soruşturmaları olmak üzere çok sayıda soruşturmada kurguladığı delillerle Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Emniyet Teşkilatında ve sivil toplum kesimlerinde kendisine muhalif gördüğü kişileri hedef alıp tutuklamalarını sağlayarak tasfiye eden örgütün artık Devleti tamamen ele geçirdiği kanaatine vardığı ve 17-25 Aralık 2013 tarihine geldiğinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırma ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs edecek nitelikte hukuk dışı eylemlerde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyetini teröre destek veren bir devlet olarak göstermek amacıyla, Suriye’deki Türkmenlere insani yardım götüren MİT’e ait Tırları cebir ve şiddet kullanar1ak silah zoruyla durdurup MİT mensuplarına gözaltına aldığı belirlenmiştir” denildi.

KPSS OPERASYONU ENGELLEMEK İSTEDİ 

2010 yılı KPSS sınavındaki örgütlü kopya olayıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmada şüpheli Nuri Öztürk’ün kardeşi K.Ö’nün de 3 bin 227 şüpheli arasında bulunduğu belirtilen iddianamede, “23 Mart 2015 tarihinde soruşturma kapsamında operasyon yapılmasına karar verilmiştir. Şüpheli Nuri Öztürk’ün bu operasyonu engellemek, örgüt üyelerinin gözaltına alınmasını ve örgütün yasa dışı faaliyetlerine deşifre edilmesini engellemek için sahte abone sözleşmelerine istinaden aldığı 14 telefon hattından birini Savcı Yücel Erkman’a tehdit ve şantajda bulunması için henüz kimliği belirlenmeyen başka bir örgüt üyesine verdiği belirlenmiştir” iddiası yer aldı.

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ SAVCIYI ARADI 

İddianameye göre, Nuri Öztürk’ün evinde yapılan aramada çok sayıda kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi ele geçirildi, farklı illerde görev yapan çok sayıda Emniyet personeli ile irtibatının bulunduğu tespit edildi. İddianamede şöyle şöyle denildi: 
“Nuri Öztürk, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olarak bu örgütün hukuk dışı faaliyetleri çerçevesinde hareket etmiştir. Şüpheli Nuri Öztürk ve telefon görüşmesini bizzat yapan kimliği belirsiz şüphelinin, Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın telefon numarasını, çocuklarının isimlerini, eski eşi ile arasındaki sorunları, bir gün sonra yapılacak KPSS operasyonu için hazırlık yaptığını bilmelerinin mümkün olmaması nedeniyle Emniyet ve Yargı teşkilatlarındaki Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin bilgi ve yönlendirmeleri doğrultusunda hareket ettikleri kanaatine varılmıştır.”


Hürriyet