İstanbul'da küs olduğu komşusunun kapısına idrar dolu lazımlığı atarak hakaret eden kadına “Mala zarar verme, Hakaret ve Tehtit’ suçlarından dava açıldı. Davada üç celse geçmesine rağmen ifadesi alınmayan sanık Zeynep Aytekin B.(38), hakkında zorla getirme kararı çıkartıldı. Mahkeme ayrıca yakalandıktan sonra akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor aldırılmasına karar verdi.

İstanbul Güngören'de aynı apartmanın karşı dairelerinde oturan iki komşu kadını mahkemelik eden olay 2 yıl önce yaşandı. Asliye ceza mahkemesinde açılan davanın dosyasına göre olay şöyle gelişti; iddiaya göre sanık Zeynep Aytekin B., başka bir adreste oturuyordu. Kocasından boşandıktan sonra Güngören'deki ailesinin yanına geri döndü. Karşı dairede de şikayetçi Hülya E. oturuyordu. Hülya E.'nin ifadesinde komşusuyla yaşadıkları sorunu şöyle anlattı;

“Zeynep Aytekin B., ile yaklaşık 3 aydır aramızda sorun var. Bizi rahatsız ediyor. Çocuklarıma bağırarak ‘Bir daha kapımın önünden geçmeyeceksiniz. Sessiz olacaksınız sesinizi duymayacağım. Gebertirim' sizi gibi tehditler savuruyordu. Benden hoşlanmadığını oradan gitmem gerektiğini söylüyordu.”

İDRAR DOLU LAZIMLIĞI KOMŞUNUN AÇIK KAPISINA FIRLATTI

Olay günü Hülya E'nin arkadaşı Selma Ç. misafir olarak gelmişti. Çocuklar dondurma almak için dışarı çıktılar.  Markete giden çocuklar eve döndüklerinde karşı dairede oturan Zeynep Aytekin B. kapıda elinde içi idrar dolu lazımlıkla bekliyordu. Zeynep Aytekin B,'nin komşusu Hülya E'nin kapısını kapatmasına fırsat vermeden elindeki lazımlığı kapıya doğru fırlattı. Yere düşen lazımlıktaki idrar hem kapıyı hem de evin girişindeki halıya saçıldı. İki kadın arasında sözlü tartışma yaşandı. Bunun üzerine Hülya E., karakola giderek şikayette bulundu.

Hülya E. ifadeside “Kendisiyle neden böyle davrandığını konuştuğumda derdinin ben olduğumu söylüyor. Bu evden gideceksin diyor. Ayrıca asıl sen çocukların geldiğinde göreceksin çocukların boğazını keseceğim diyerek defalarca tehdit etti. Ayrıca cinsel içerikli tehditleri de var. Yine bir gün polis memurlarını aradığımda kendisi elini cinsel organını tutarak dans etti. Cinsel içerikli hakaret ve tehditlerde bulundu.”

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturmanın ardından Zeynep Aytekin B. hakkında ‘Mala zarar verme, Hakaret ve Tehdit' suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle asliye ceza mahkemede dava açıldı.

“EV VE ÜZERİMİZE LAZIMLIKTAKİ PİSLİKLER BULAŞTI”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Selma Ç. ise ifadesinde şahit olduğu olay anını şöyle anlattı; “Müşteki benim arkadaşımdır. Olay tarihinde müştekinin evindeydik. Çocukları geldiği için müşteki kapıyı açtı. Bu sırada sanık dolu bir lazımlığı üzerimize doğru döktü. Ev ve üzerimize lazımlıktaki pislikler bulaştı. Sanığa neden böyle yaptığını sorduğumuzda ben yaparım ederim şeklinde cevap verdi. Ayrıca çirkin laflar etti. Müştekiye o… dedi. Ayrıca müştekiye ve ailesine zarar vereceğini söyleyerek tehdit ettiğini de duydum”

ZORLA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Davada üç celse geçmesine rağmen sanık Zeynep Aytekin B. duruşmaya gelmediği için ifadesi alınamadı. Bunun üzerine mahkeme Zeynep Aytekin B. hakkında yakalama kararı çıkartırken ayrıca yakalandıktan sonra da akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair de rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

(Şeyma Ulusoy/Sözcü)