Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa K. (65) ve çocukları ile avukatlar katıldı.


'Elimdekinin bıçak olduğunu fark etmedim'
Sanık savunmasında, ev için çektiği kredi yüzünden maddi sıkıntı yaşadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü iddia ederek, "Krediler yüzünden maddi sıkıntı yaşamaya başladım. Bu yüzden de eşimle sürekli tartışıyorduk. Olay günü eşim bana hakaret ederek vurdu. Mutfakta can havliyle elime gelen ilk şeyle eşime vurdum. Elimdeki cismin bıçak olduğunu bile fark etmedim. Bugüne kadar eşime hiç şiddet uygulamadım. Hatta çoğu zaman ’hanım ağa’ derdim. Olaydan dolayı pişmanım ve çok üzgünüm" şeklinde ifade verdi.
Mahkeme heyeti, çocuklarının da kendisinden şikayetçi olmadığı sanık Mustafa K’ye karısını öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın eşini tahrik altında öldürdüğüne kanaat getiren heyet, iyi hal indirimi de uygulayarak cezayı 20 yıla düşürdü.
Mustafa K, merkez Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde 5 Şubat’ta, evlerinin mutfağında tartıştığı karısı Nazife K’yi (52) bıçakla öldürmüş ve tutuklanmıştı. Sanık hakkında, "yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.


AA