Gazeteci Nuh Köklü’nün (46) 17 Şubat 2015’te İstanbul Kadıköy’de bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Köklü, nişanlısı ve arkadaşlarıyla Kadıköy’de birbirlerine kartopu atarak şakalaşmaya başladı. Kartoplarından biri cadde üzerindeki baharatçının camına isabet etti. Dükkan sahibi Serkan Azizoğlu dışarı çıkarak “O cam kaç para biliyor musunuz, gidin nerede oynarsanız oynayın” diye ve küfretti.

Önce kadına saldırdı

Köklü ve arkadaşları “Bir şey olmadı, neden küfürlü konuşuyorsun?” diyerek Azizoğlu’nu ikaz etti. Azizoğlu ise “Siz beni tanımıyorsunuz. Şimdi içeri girip silahımı çıkaracağım” dedi. Eline aldığı bıçakla Sema Meşin ve Kadim Fırat’a saldıran Azizoğlu, daha sonra Emrah Elhan’ı kovalamaya başladı. Arkadaşını kurtarmak isteyen Köklü de Azizoğlu’na müdahale etti. Azizoğlu’nun elindeki bıçak yere düştü. Elhan bıçağın üzerine basarak Azizoğlu’nun bıçağı almasını engelledi. Ancak Azizoğlu’nun üst katında kuaför işleten Nazım Coşanar Elhan’ı arkasından çekince bıçak serbest kaldı. Azizoğlu da hemen bıçağı alarak tam karşısında duran Köklü’ye sapladı.

‘Deli raporum var’

Bu sırada Azizoğlu, “Çekilin hepinizi öldürürüm, benim 46 (deli) raporum var, bana bir şey olmaz iki gün yatar çıkarım” diyerek tehditler savurdu. Elindeki kanlı bıçakla dükkanına döndü. Bıçağını yıkadı ve dışarı çıktı.
İddianamede Azizoğlu hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan “müebbet hapis”; Köklü’nün arkadaşlarını yaralamaya teşebbüs, hakaret ve tehdit suçlarından da toplam 19 yıl hapis cezası talep edildi. Arkadaşı Coşanar hakkında da “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Azizoğlu’nun “Beni dövdüler, dükkanımın camlarını kırdılar” yönündeki suçlaması hakkında ise takipsizlik kararı verildi.


Milliyet