İddianamede, anne Fatma Köklü'nün de ''delilleri yok etme'' ve "bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme'' suçlarından 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki şüpheli Fatma Köklü'nün 18 Ekim 2014'te Bursa Osmangazi Asayiş Büro Amirliği'ne başvurarak, ifade verdiği anlatıldı.

 Köklü'nün ifadesinde, eşi Oğuz Köklü'nün 3 yaşındaki oğulları İzzet Aydın Köklü'yü darbettiğini, çocuğun vücudunda morluklar oluştuğunu ve her tarafının şiştiğini, doktora götürmek istediğini ancak eşinin izin vermediğini, eşinin kendisine ve diğer çocuklarına zarar vereceğinden korktuğu için şikayetçi olmadığını ve bu darp sonucu çocuğun öldüğünü söylediği kaydedildi.

 Fatma Köklü'nün, Oğuz Köklü'nün öldürdüğü oğlunun cesedini iki gün süreyle evin balkonunda beklettiği yönündeki ifadesine yer verilen iddianamede, kadının, ''Daha sonra streç filme sarıp çöp poşetine koydu. Çöp poşetini siyah renkli bir çantaya yerleştirdi. Bir araç kiralayarak, cesedi gömmek için Orhangazi ilçesi yakınlarında hurdalık bir bölgeye gitti. Bir süre sonra araca döndüğünde, 'Tamam, işi hallettim. Gömdüğüm yer oldukça yumuşak topraktı, elimle kazdım' dedi'' şeklindeki sözleri de yer aldı.

 Cesedi gömen Oğuz Köklü'nün, ardından ailesiyle Bursa'da bulunan arkadaşlarına gittiği aktarılan iddianamede, Fatma Köklü'nün, olayı anlattığı arkadaşlarının ısrarı üzerine polise giderek şikayetçi olduğu bildirildi.

 İddianamede, Oğuz Köklü'nün Bursa'da 18 Ekim 2014'te yakalandığı aktarılarak, şüphelinin, oğlunun divandan düşmesi sonucu öldüğünü öne sürdüğü belirtildi.

 Oğuz Köklü'nün ifadesinde, "diğer çocuklarının elinden alınacağından korktuğu için polise gitmediğini, eşini de bu şekilde ikna ettiğini, divandan düşerek ölen oğlunu çarşafa sarıp iki gün balkonda beklettiğini, kiraladığı araçla Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki hurdalık alana götürüp, üzerini taşla örttüğünü" söylediği kaydedildi.

 Şüpheli Oğuz Köklü'nün öz çocuğu olan maktul İzzet Aydın Köklü'yü sürekli dövdüğü, eziyet ettiği, ağır travmalar geçirmesine rağmen tedavisini yaptırmadığı ifade edilen iddianamede, şöyle denildi:

 ''Bu şekilde maktulün ölümüne neden olduğu, yine şikayetçi şüpheli Fatma Köklü'nün de kasten yaralama sonucu ölüm olayına iştirak etmeksizin söz konusu olayların üstünün örtülmesinde eşi olan şüpheliye yardım ettiği, yaralı oğlunun tedavisini yaptırmak için yetkili makamlara başvurmadığı, bu şekilde her iki şüphelinin üzerlerine atılı suçları işledikleri dosya kapsamından anlaşılmıştır.''

 Tüm aramalara rağmen küçük çocuğun cesedine ulaşılamadığı vurgulanan iddianamede, Oğuz Köklü için yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

 İddianamede, Oğuz Köklü hakkında ''yakın akrabayı ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralama'' ve ''eziyet'' suçlarından 15 yıldan 24 yıla kadar, müşteki-şüpheli Fatma Köklü'nün ise ''delilleri yok etme'' ve ''bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme'' suçlarından 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip zaptında, Oğuz Köklü hakkında iddianamede talep edilen "tutuklamaya yönelik yakalama kararı"nı reddederek, mahkemeye gelmesi için davetiye çıkarılmasına karar verdi.

 Davanın duruşması, Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.



Milliyet