İzmir Emniyeti Müdürlüğü'ne 2014 yılında giden B.S., özel bir dershanede kimya öğretmeni olan F.Ç.'nin metro istasyonunda anahtar kamera ile kızların uygunsuz görüntülerini çektiğini iddia etti. İhbarı değerlendiren ve operasyon yapan polis ekipleri, F.Ç.'yi suçüstü yakalayarak emniyete götürdü. Yapılan üst aramasında ise çok sayıda bellek ve kamera kayıtları ele geçirildi. Bu kamera kayıtları evraka dahil edilmeden iddialara göre sahtesi ile değiştirildi.

Suçüstü yakalanan kimya öğretmeniyle ilgili bazı emniyetçilerin devreye girerek delilleri yok ettiği iddialar arasında yer aldı. Savcı Okan Batu'nun hazırladığı iddianamede, beş emniyet mensubun şube müdürünün odasına geldiği yer aldı.SAVCI 26 YIL CEZA İSTEDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, şüpheli emniyet mensuplarının, 2012 yılında metro istasyonunda üniversite öğrencisi 23 yaşındaki M.Ş.U. adlı genç kızın etek altı görüntülerini çekerken yakalanan F.Ç.'nin bilgisayarında bulunan yüzlerce suç delilini sahte tutanak düzenleyip yok ederek serbest kalmasını ve hakkında takipsizlik kararı verilmesini sağladıklarını, sahte tutanaklar düzenlediklerini iddiasıyla emniyet müdürü Ö.D., emniyet amiri N.U. ve komiser S.C.'nin 26 yıl, polis memuru A.K.'nin ise 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, kızların etek altı görüntülerini çektiği iddia edilen kimya öğretmeni F.Ç.'nin de 3 yıl hapsini istedi. Tutuklu bulunan polis A.K. ile öğretim görevlisi F.Ç. ile birlikte toplam beş sanık, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.


Hürriyet