"Yankı Odası" kavramın Ferguson ayaklanmasının kitleselleşmesinde Soros'un rolünde karşılaştık.

Soros'a bağlı kurumların vergi incelemesi sürecinde Ferguson Ayaklanması'nın ulusal bir ayaklanmaya evrilmesine katkı sağlayan STK'lara mali destek sağlandığına işaret ediliyordu. Bu mali desteğin karşılığında söz konusu STK'lar sosyal medyadaki varlıkları üzerinden paylaşım, yorum, beğeni vb. enstrümanları kullanarak bir yankı odası yaratmışlardı (http://www.dailymail.co.uk/…/Billionaire-George-Soros-spent…).

Renkli Devrimler, Arap Baharı vb. Soros destekli süreçlerde de benzeri bir yankı odasının tesis edilmiş olması muhtemeldir.

Wikipedia"daki tarifte yankı odası https://en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_(media)) "kitle iletişim araçlarında sürekli olarak aynı görüşteki insanların konuşması suretiyle toplumun gerçekle olan bağının kopması" şeklinde tarif edilmiş.

Yankı odasını anlayabilmek için yeni bir terim olan "kapitalist komünizm"i de bilmek gerek. Kapitalist komünizm ile, hepimiz artık sosyal medyanın malıyız! Sosyal medyada iletişim bombardımanı bizi bir yandan da etrafımıza karşı uyuşturuyor, duyarsızlaştırıyor. Artık kenarda olan ve kısık sesle söylenen duyulmuyor;  beğen, paylaş, retwit eylemlerini güdüsel olarak gerçekleştiriliyor, kızgınlık, tarafgirlik, umutsuzluk, hakaretler yağdırıp karşı tarafı yere gömerek egoyu  yüksekte tutulmaya çalışılıyor ve tüm bunlar hegemonik güçler için gerektiğinde sürü psikolojisi de kullanılarak toplumsal kamplaştırmalara ve savaşlara dönüştürülüyor ...

Yankı odası teorisini anlamak için, yine aynı isimi taşıyan şu odayı da bilmemiz gerek : Dünya'nın en sessiz odası, ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentindeki Orfield Laboratuvarında bulunmaktadır ve adı Yankı Odasıdır..  "Kalın cam elyaf, iki kat yalıtılmış çelik duvarlar ve 30 santim kalınlığında betonla çevrilen odaya giren kişiler sessizlikten çok rahatsız oluyor ve halusinasyonlar görmeye başlıyor. 

 “Bu odada en çok vakit geçiren kişi sadece 45 dakika oturabildi. Sessiz bir ortamda insanın kulakları ortama uyum sağlar. Oda sessizleştikçe siz de daha fala şey duymaya başlarsınız: kalp atışınızı, akciğerlerinizi, midenizden gelen sesleri.” 

“Yankısız Oda”da oturan kişinin sesin kendisi olduğunu belirten Orfield sözlerine şöyle devam etti: “ Yürürken yaydığınız sesler sayesinde bulunduğunuz ortama uyum sağlarsınız. Bu odada takip edeceğiniz bir işaret yok. Denge kurmanızı sağlayan algılamanız zorlaştığı için de yarım saatten fazla kalmayı düşünüyorsanız odada mutlaka sandalyeye oturmak zorundasınız.” 

Odaya giren kişilerin bir süre sonra halüsinasyon görmeye başladığını söyleyen Orfield Amerika ’nın dört bir yanından şirketlerin odada bazı testler yapmak için geldiğini belirtirken özellikle NASA’nın astronotlarına uyguladığı “halüsinasyon testleri”nin burada gerçekleştiğini söyledi. ( vatan )"

Sonuç olarak kapitalist komünizmin malı olan insanlar, sosyal medyayı ele geçiren elit-güdümlü hesaplar ile aynı görüşlerin her bir yandan dile  getirilmesi, karşıt görüşlerin dahi yankı odası güdümünde olması ile zombileştirilirken, fikirsel dengelerini kurmayı sağlayacak farklı fikirleri Pavlov'un köpeğinin şartlandırılmışlığı ile işitemez oluyorlar. Farklı fikirlere, duygulara sağır insanlık, sosyal medya efendilerinin gösterdiği halüsinasyonları 'fikrim' diyerek gaddarca savunmaya başlıyor.

Mantığın efendisi olması gereken hukukçular bile en basit ve en açık konularda Yankı Odasının yarattığı halüsinasyonlara ve karşı halüsinasyonlara kapılıp 5N 1K sorularını dahi soramıyor.

Alıntılar:

https://www.facebook.com/osmanbucukoglu/posts/10153818177073431

http://www.hukukmedeniyeti.org/haber/6783/kapitalist-komunizm-icat-edildi-hepimiz-facebook-u/