Avukatların işlerine odaklanmalarını sağlayan yeni bir hizmet modeli; Türkiye’nin büyük kentlerindeki adliyelerde yaygınlaşmaya başladı

Artık avukatlar dosya takipleri için adliyeye gelmek zorunda kalmayacak, zamandan ve masraftan tasarruf edecek. Bu yeni işleyiş üzerine sistemin kurucuları Selim Sander, Deniz Atar ve Çağlar Atilla ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

AVUKATLARA SAHA PERSONELİ

Avukatlar tarafından adliyede gerçekleştirilmesi gereken bir dizi dosya işlemi, artık UYAP ile entegreli olarak saha personeli tarafından takip ediliyor. Taleple.com'un kurucularından Selim Sander; "Avukatlar, ofislerinden ayrılmadan taleple.com üzerinden adliyede yapmak istedikleri dosya işlemi için talep oluşturulabilecek.

Oluşturulan taleple ilgili prosedürün memurlar tarafından yapılabilmesi için; ilgili adliyedeki saha elemanları UYAP’tan talep geldiğini memurlara haber vererek işlemin tamamlanması için refakat ediyorlar. Hizmet sayesinde avukatların yolda ve adliyede kaybettikleri zaman kazanılmış oluyor. Şimdilik; İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa adliyelerinde gerçekleştirilebilen saha elamanı hizmeti, kısa sürede tüm Türkiye adliyelerinde sunulan hizmet modeli haline gelecek." dedi.

OFİSTEN TALEPLERİNİZİ HALLEDİN

Sistem hakkında taleple.com kurucularından Deniz Atar; "Öncelikle avukatların UYAP sistemi üzerinden e-imzalı talep oluşturmaları gerekiyor. UYAP üzerinden oluşturulan dosya bilgilerinin sisteme girilmesinden sonra ilgili adliyedeki saha elemanı harekete geçiyor. Saha elemanı, ilgili icra dairesine yada mahkeme kalemine UYAP üzerinden oluşturulan e-imzalı talebi haber vererek , avukatın talebinin yerine getirilmesi için memurların başında bekliyor. Kararın veya işlemin yapılmasından sonra ilgili bilgileri avukata ileterek hizmet tamamlanıyor." dedi.

Taleple.com'un kurucularından Çağlar Atilla ise; "Saha personeli tarafından takip edilen dosyalarla ilgili sonuç gün içerisinde alınabiliyor. Ancak bazı sebeplerden dolayı veya dosyayla ilgili detayların fazlalığı, işlerin uzamasına neden olabiliyor.

Bu gibi durumlarda ise avukat, taleple.com üzerinden dosyayla ilgili gelişmeleri anbean takip edebiliyor. Avukatların adliyelerde saha elemanına sahip olmalarını sağlayan sistem ile tek merkezden, tüm adliyelerdeki dosyalar dakikalar içerisinde yönetilebiliyor. Saha personeli çözümü sayesinde avukatların adliyede geçirdikleri zamanı kendilerine yada müvekkillerine ayırmaları mümkün hale geliyor. Daha hızlı çözümlerin üretilmesi adına hukuk sistemi açısından da bir ilerlemeyi ifade eden taleple.com, avukatların sahadaki asistanı olacak. " dedi.

http://www.posta.com.tr/hukuk-ta-dijital-girisim-haberi-1399266