Hukuk Medeniyeti

 Hukuk Medeniyeti güzel bir hukuk sitesi, özgür bir ortam.. hukukmedeniyeti.org sitesinin bir de  Facebook sayfası var. Hukuk, siyaset üzerine yorumlar, haberler yer alıyor..

Site ve Facebook sayfası üyeleri daha çok hakim, savcı ve avukatlar.. Yargıda Birlik Platformu’na yakın duran, ancak tabi olmayan bir grup…

İşte Facebook sayfası paylaşımlarından bazı örnekler:

Teknolojinin erişemediği topluluklar



  
06.07.2015

Onlar Ölmeden Önce (Before They Pass Away) İngiliz fotoğrafçı Jimmy Nelson tarafından 2010 - 2013 yılları arasında hazırlanmış bir belgesel. Büyük emek verilmiş olan belgeselde beş kıtadan 35 farklı topluluk tanıtılıyor. Belgeselin karamsar adı, bu toplulukları özgün kılan yaşam tarzlarının teknoloji nedeniyle her an ortadan kalkabileceğinden hareketle konulmuş. Nelson'un projesinden harika kareleri aşağıda bulabilirsiniz.

 

Star ve Bugün gazetelerinin kumpaslarına hangi birimiz düşmedi?

Tuzağa düşen samimi olarak itiraf etsin lütfen smile ifade simgesi Anladık milleti kandırabiliyorsunuz ya hukukçuları?

Yav ne oluyoruz vaaza daha başlamadan salya sümük ağlayan, düşünme özürlü müritlere mi döndürdüler bizi :((

"Star gazetesinden Lütfi Kaplan ve Helin Şahin’e konuşan Yargıtay Başkanı Rüştü Cirit’in sözleri bugün gazetenin manşetinde yer aldı.

Ancak gazetede haberin anons edildiği 1. sayfada yer alan bu demecin, Cirit’in sözlerinin tamamının yer aldığı iç sayfada KULLANILMAMASI dikkat çekti.

Haberin iç sayfada yer alan bölümünde Cirit’in, “Eski HSYK bazı mağduriyetler yarattı. HSYK’nın halka karşı hesap verebilecek bir sisteme gelmesi gerekir” ifadeleri yer alırken, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’na ilişkin yorumuna yer verilmedi.

Adaletbiz e dikkati için teşekkür ederiz

Yargıtay Başkanı Rüştü Cirit: Cumhurbaşkanı HSYK'da daha etkin olabilir
ADALETBİZ.COM|EKLEYEN: HUKUK HABERLERİ