İstanbul Üniversitesi’nde geçen yıl işten çıkarılan, yargı kararıyla görevine geri dönen asistan Rezzan İtişgen hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı.

KADİR ÜNAL

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde geçen yıl şubat ayında haksız gerekçelerle görevine son verilen araştırma görevlisi Rezzan İtişgen’in mücadelesi sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi İtişgen, yaşadığı haksızlığı yargıya taşımış, mahkeme göreve son verilmesine dair idari kararı iptal etmişti. Atama yenilenmesine bir ay kala, İtişgen hakkında yine disiplin soruşturması açıldı. Soruşturmanın gerekçesi ise İtişgen’in idare mahkemesine yazdığı dava dilekçesi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı, bu dilekçenin iftira ve hakaret içerdiğini iddia ediyor.

‘Hukuka aykırı’
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen 6 Nolu Üniversiteler Şubesi Hukuk Sekreteri Dr. Barkın Asal, 2015’te atama yenilenmesine bir ay kala soruşturma açılmasının son derece haksız bir uygulama olduğunu belirterek, “Bu durum hukuki bir garabet yaratıyor. Özellikle bir hukukçunun dava dilekçesinde iftira ve hakaret bulunacağını düşünmek ilginç” dedi.

Dayanışma çağrısı
Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi’nden yapılan açıklamada “Üyemiz Ar. Gör. Rezzan İtişgen soruşturma yoluyla sözleşmesi yenilenmeyerek bir sefer daha atılmak istenmektedir. 50d’li asistanların başlarına gelen çeşitli mağduriyetlerin bir örneği olmasının yanı sıra, İÜHF Dekanlığı’nın hukuk gözetmeyen uygulamalarının bir yenisi olan bu soruşturma karşısında Rezzan’la dayanışmak için 30 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Hukuk Fakültesi önünde buluşuyoruz” ifadelerine yer verildi.


http://www.birgun.net/haber-detay/hukuk-fakultesinde-hukuk-garabeti-90858.html