Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyeleri, "iç güvenlik paketi"ne karşı Kuğupark'ta Meclis oluşturdu. Grup, "Faşo Tayyip", "İç güvensizlik paketine hayır" yazılı dövizler taşırken, CHP Milletvekili İlhan Cihaner Meclis'te paketin görüşmelerine ilişkin bilgi verdi.

Paketin, topluma açıklanmayan, gündeme getirilmeyen, polise, kaymakam ve valilere yargılama niteliğinde yetkiler tanıyan maddeleri yurttaşlar için okundu. Ardından, AKP hükümetinin paketi oylanarak yurttaşlar tarafından hayır oyu alırken, BHH üyelerinin oluşturduğu "güvenlik paketi"nin maddeleri okundu. "Kaskını silen polise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası", "Her türlü zehir, sis ve gaz taşıyan polise 1 yıl 6 aydan 2 yıla kadar hapis", "İfade özgürlüğünü engelleyen kamu çalışanın meslekten men edilmesi" ve "kadınların bedenine yönelik her hangi bir saldırıda sanıklar indirim alamaz" gibi maddelerin olduğu yasa ise yurttaşlar tarafından "Hukuk bittiyse Haziran başlar" sloganıyla karşılandı. 

Daha sonra BHH yöneticilerinin yaptığı açıklamada, yasanın Meclis'ten geçse bile sokaktan geçmeyeceği vurgulandı. Açıklamada, asıl belirleyici olanın Meclis değil sokaktaki halkın talebi olduğu belirtildi.



DİHA