Buna tepki belli eden hakim son duruşmada Rıza Sarraf 'ın avukatına 'Müvekkilinizi neden hazır edemediniz?' diye seslendi. Avukatın 'rahatsız' şeklindeki cevabı üstüne hakim bu kere 'Geçen oturum de tıpkı şeyi söylemiştiniz' dedi.

Rıza Sarraf'a telefonla arayarak tehdit ve hakaret ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Ahmet Aydın talimatla verdiği ifadesinde, Sarraf'ı aradığını fakat tehdit ve hakaret etmediğini belirtti. Şikayetçi Rıza Sarraf sıhhat sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı.

Rıza Sarraf'ın bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar sağlayan mahkeme duruşmayı erteledi.

SANIK DA ŞİKAYETÇİ DE DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul Adalet Sarayı'nda olan 82. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Aydın ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Rıza Sarraf'ı duruşmada avukatı Ayten Hiçyılmaz temsil etti.

'MÜVEKKİLİNİZİ NEDEN HAZIR EDEMEDİNİZ?'

Hakim Aytekin Özanlı, 'Müvekkilinizi sebep hazır edemediniz?' diye sordu. Avukat Hiçyılmaz ise müvekkili Sarraf'ın keyifsiz olduğunu bu sebeple duruşmaya katılamadığını söyledi. Bunun üstüne Hakim Özanlı, 'Geçen oturum de tıpkı şeyi söylemiştiniz' dedi. Avukat Hiçyılmaz, bir sonraki oturumda müvekkili Sarraf'ı hazır edeceğini anlatım etti.

'ARADIM AMA HAKARET VE TEHDİT ETMEDİM'

Hakim Özanlı, sanık Ahmet Aydın'ın Doğu Beyazıt Mahkemesi'nde talimatla anlatım verdiğini söyledi. Sanık Aydın 2 sayfalık ifadesinde Sarraf'ı aradığını fakat tehdit ve hakaret etmediğini belirtti. Suçlamaları redden sanık Aydın, beraatini istedi.


'SANIĞIN BAŞKASININ YÖNLENDİRMESİYLE MÜVEKKİLİM SARRAF'I ARADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Söz saha Hiçyılmaz, 'Müvekkilim rahatsızdır, önümüzdeki oturum hazır edeceğiz. Ayrıca davaya katılamamıza karar verilsin. Ayrıca sanığın başkasının yönlendirmesiyle müvekkilim Sarraf'ı aradığını düşünüyoruz. Bu sebeple 6572 sayılı hukuk yürürlüğe girip Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğundan yeni düzenleme nazara alınarak TİB'e yine müzekkere yazılsın. Sanığı arayan ve arananlara ilişkin hüviyet teferruatları celp edilsin. HTS raporları istensin' diye konuştu.

RIZA SARRAF BİR SONRAKİ CELSEDE DİNLENECEK 

Suçtan ziyan görme ihtimaline binaen Rıza Sarraf'ın dahil olan şekilde davaya kabulüne karar sağlayan mahkeme, sanığa ilişkin 0 541... no'lu telefonun kime ilişkin bulunduğu ve şikayetçiye ilişkin telefon numarasını hangi tarihlerde aradığı hususlarının TİB'e sorulmasına karar verdi. Avukat Hiçyılmaz'a müvekkili Sarraf'ı bir sonraki oturumda hazır etmek üzere zaman verilmesine hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İDDİANAMEDE SANIĞIN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanmakta olan iddianamede, zanlı Ahmet Aydın'ın, 2013'te müşteki Rıza Sarraf'ı telefonla arayarak ' Ben Ağrılı Ahmet. Neredesin adresini söyle oturduğun noktayı biliyorum. Yarın gelip seni öldürüp mezara gömeceğim' diyerek tehdit ettiği iddia ediliyor. İddianamede zanlı Ahmet Aydın'ın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.




DHA