İstanbul'da 2 çocuk annesi Ayten Kargın, 13 yıl gündelikçi olarak çalıştığı evden sakatlanınca kovuldu. Bunun üzerine sigortasız olarak geçmişe dönük primlerini kazanmak isteyen Kargı, dava açmaya karar verdi. 13 yıl boyunca gündelikçi olarak çalışan İmece Ev İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ayten Kargın'ın Türkiye'de eşi benzeri görülmeyen davayı açtı. Davada mahkeme, geçmiş 9.5 yılın primlerinin ödenmesine hükmetti. Kargın'ın Türkiye'de bir ilk olan temyiz yolu açık davasının kararı diğer ev işçilerine umut oldu.
Bugün Kadıköy'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan Kargın, dava sürecinin kolay olmadığını belirterek, Davanın süreci çok kolay olmadı. Sendikanın kurulmasıyla başladı bu dava. Dava 1 yıl sürdü. Bu dava ilk dava ama son dava olmayacak. Hizmet Tespit Davası bilirkişiden onaylandı. Geriye dönük sigorta primlerim kanıtlanmış oldu. 13 yıl çalıştım. 9. 5 yılım tespit edildi. 1 milyonun üzerinde ev işçileri var. Bunlar sigortasız çalışıyorlar, işçi sayılmıyorlar" dedi.

Kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyen Ayten Kargın, "Biz artık öldürülmek istemiyoruz. Öldürülmek istemediğimiz için buradayız" diye konuştu.



İHA