Gaziosmanpaşa Meydanı'nda 11 Aralık 2012 günü meydana gelen silahlı saldırıda 6 yıllık polis memuru 32 yaşındaki Mücahit Daştan şehit oldu, 3 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası kaçmaya çalışan DHKP-C'li Nurgül Acar (31) gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

14 kişi hakkında dava açıldı

Bahçelievler Yenibosna 75'nci Yıl Polis Merkezi Amirliğine aynı günlerde saldırı gerçekleştirdiği ileri sürülen Nebiha Aracı ile Daştan'ın şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Nurgül Acar ve 14 kişi hakkında dava açıldı. Nurgül Acar hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, terör amacıyla kasten adam öldürme, terör amacıyla kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, sahtecilik, 6136 sayılı yasaya muhalefet, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, izinsiz olarak patlayıcı madde imal ve bulundurulması, nitelikli mala zarar verme" suçlamalarıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 322 yıl hapis cezası istendi.

Duruşmada DHKP-C bayrağı açmak istediler

Nurgül Acar ve diğer sanıkların İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın dördüncü duruşması 17 Nisan'da yapıldı. Tutuklu sanıklar Nurgül Acar, Hatice Aşık ve Nebiha Aracı ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Aracı DHKP-C bayrağı açmak istedi. Jandarmanın müdahale ederek engel olmasının ardından yaşananlar, duruşma savcısı tarafından tutanak haline getirildi. Savcı, yaşananları tutanağa şöyle geçirdi:

"Terör örgütüne ait olduğu düşünülen kırmızı renkli bir bez parçasını açmak isterken mahkeme salonunda görevli olan jandarma uzman çavuşları ile subaylar müdahale ederek söz konusu bez parçasını aldıkları, sanık Nebiha Aracı tarafından mahkeme salonunda açılmak istenen bez parçasının delil olarak değerlendirilmek üzere jandarma görevlilerinden alınarak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere dosyaya konulması talep olunur."

"Bu bayrağı daha savcılarınız çok görecek"

Sanıkların duruşma salonundan çıkarıldığı anda bu kez Nurgül Acar savcıya, "O bez parçasından korkmanıza gerek yok kapınızı kilitlemek yeterlidir"; mahkeme heyetine ise, "Bu bayrağı savcılarınız daha çok görecek" dedi.

Mahkeme heyeti tüm yaşananları tutanak altına alırken Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı ve sanıkların tutukluk halinin devamını kararlaştırdı.

Avukat idam cezası istedi

Şehit Mücahit Daştan'ın ailesinin Erzurum Barosu'na bağlı Avukatı Mustafa Polat, "Belli ki hapis cezası bu tür suçlar için caydırıcı olmamaktadır. Dolayısıyla Anayasal düzeni bozmaya yönelik olarak işlenen suçlarda idam cezasının geri getirilmesi gerekmektedir" dedi.


CNN Türk