Ankara Barosu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında, seminer adı altında ilköğretim öğrencilere verilecek “değerler eğitimi”ni yargıya taşıdı. Baro, söz konusu protokolün yürütmesinin durdurulması ve iptalini talep etti. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, dava dilekçesinde, Kuran ve hadislerden alıntılar yapılarak hazırlanan seminer kitapçığının da hukuka aykırı olduğu savunuldu. 

Ankara Barosu, ders kitapçığının çocuk zihninde şok etkisi yaratacak vurgulamalarla dolu olduğunu belirtti. 

Dilekçede, “şeytan”, “ahiret”, “günah”, “nefs”, “tevekkül” gibi soyut kavramlarla çocuklara ahirete yönelik mesajlar verildiği belirtildi. 

Kitapçıkta ölümün yoğun şekilde vurgulandığı, "Ölüm, ağırlaşmış hayat yükünden kurtulmaktır" gibi sözlerle çocukların ölümü seçmeyi teşvik edildiği ifade edildi. Kış mevsiminin bile "kefen", "ölüm" gibi kavramlarla anlatıldığına dikkat çeken Ankara Barosu, "Küçük yaştaki çocukların bilinçaltı uhrevi bilgilerle donatılmakta ve yoğun şekilde ölüm olgusu işlenerek ahirete yönelik mesajlar verilmektedir" dedi.

Değerler eğitimi dersi, ilk kez 2010’da dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş tarafından yayımlanan bir genelge ile uygulanmaya başlanmıştı. 15 Temmuz’da da Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi dahil bütün öğrencilere ‘değerler eğitimi’ adı altında seminerler verilmesi amacıyla, kurucuları arasında Said-i Nursi'nin öğrencilerinin de olduğu Hizmet Vakfı ile protokol imzaladı.

ulusalkanal.com.tr