Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların "terör örgütü DHKP-C’ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi...

Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların "terör örgütü DHKP-C’ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebini reddetti.
İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu14 tutuksuz avukat hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak savunma yapan sanık Avukat Ebru Timtik, ÇHD’ye gerçekleşen operasyonda ortaya çıkan tablonun anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü. Timtik savunmasında “Bu davada, kimin avukatı olduğumuzdan önce kime karşı avukatlık yaptığımız önemlidir” dedi.
Sanık avukatları adına söz alan Avukat Bahri Belen de, davanın iddianamesinin kapatılan özel yetkili mahkemeler döneminde kabul edildiğini belirterek, kovuşturmaya özel yetkili mahkemelerin bıraktığı yerden devam edilmesinin anayasa aykırı olduğunu söyledi. Belen, “Yeniden tensip düzenleyip yeniden iddianameyi kabul ya da reddi yönünden karar verip yargılamayı baştan yapmanız gerekir. Çünkü özel yetkili mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesi ile kaldırıldılar” diyerek dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi.
Mahkeme de “kapatılan özel yetkili mahkemelerin yasa ile kurulduğunu, avukatların talebinin de dosyanın esasına bir katkısının olmayacağını” gerekçe göstererek avukatların talebini reddetti.
Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Avukat Engin Gökoğlu yaparken, dernek üyeleri de slogan atıp pankart açtı. Slogan atan ve pankart açan dernek üyelerine 60 farklı ülkeden Uluslararası Demokratik Avukatlar Birliği temsilcisi de destek verdi.

http://www.zamanindahaber.com/asayis/chdli-avukatlarin-yargilandigi-dosyanin-aymye-gonderilmesi-talebine-ret-h38454.html