DELİL YOK DİYE BERAAT 

TRT spikeri Fulin Arıkan, eski eşi Prof. Dr. Albay Kaan Erler’in, özel fotoğraflarını e-posta yoluyla yaydığını belirtip, "Fotoğraflar, evliyken çekilmiş özel fotoğraflar. Onun en ağır cezayı almasını istiyorum" diyerek 3 yıl kadar önce davacı olmuştu. 

Savcılık, Kaan Erler hakkında ’özel hayatın gizliliğini ihlal’, ’kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa’ ve ’kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kaydetme’ iddiasıyla 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, Kaan Erler’in cezalandırılmasını talep etmişti.

CEZASI 5 YIL ERTELENDİ 

Erler’in avukatı ise suça ilişkin kanıt bulunmadığını savunarak, beraat kararı verilmesini istemişti. Mahkeme başkanı, delil yetersizliğinden sanığın beraatine karar vermişti. Ancak Yargıtay, Kaan Erler hakkındaki beraat kararını bozarak, tekrar aynı mahkemeye gönderdi. 

Yeniden görülen davada ünlü spiker, eski eşinin fotoğrafları intikam amacıyla TRT’nin resmi internet sitesi olan ’Aktif Hattı’na ve diğer internet sitelerine gönderdiğini belirtti. Bu kez mahkeme heyeti, daha önce delil yetersizliğinden hakkında beraat kararı verdiği Erler’i ’hakaret suçu’ndan bin 740 lira para cezası, ’özel hayatın gizliliğini ihlal suçu’ndan 1 yıl 3 ay hapis cezası ve ’verileri hukuka aykırı ele geçirme’ suçundan da 10 ay hapis cezası olmak üzere 3 ayrı suçtan cezalandırdı. 

Erler’in hapis cezası 5 yıl süreyle ertelendi. Karar sonrası konuşan spiker Fulin Arıkan ise "Bu kişinin adını ağzıma bile almak istemiyorum. Yargı gerekli kararı vermiştir" dedi.

Habertürk