İnönü Üniversitesi'nde doku naklinde ilklere imza atan Prof. Önder Çelik, kürtaj çetesi kurduğu iddiasıyla tutuklandı. Polis, Çelik'in ilişkilerini takibe aldığında ise utanç verici bir tabloyla karşılaştı. İddialara göre Çelik ve ekibi, yasal sınırı aşmış gebelikleri sahte raporlarla sonlandırıyor! Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği Sağlık Bakanlığı'nın ise önümüzdeki günlerde yasalaştırmayı planladığı kürtajla ilgili Malatya'dan gelen bir haber Malatya'yı ayağa kaldırdı.

Polis, Malatya Park Hastanesi'nde kadın doğum servisinde 2011 yılının Aralık ayında Kadın Doğum Servisi'nde ölen genç bir kadınla ilgili harekete geçti. İddialara göre 22 yaşındaki genç kız, rahmindeki kist için ameliyata girdi ve hayatını kaybetti. Genç kızın ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, uzmanlar oldukça ilginç bir ilişki ağına ulaştı.

ORGANİZE İŞLER BUNLAR!

Polis ameliyatla ilgili ilk olarak Malatya Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şeyma Hasçalık'ı takibe aldı. Doktoru izlemeye başlayan dedektifler, tüyler ürperten bir kürtaj çetesine ulaştı. İddialara göre Hasçalık ile aşk yaşadığı ileri sürülen Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Önder Çelik'in liderliğinde bir ekip çeşitli hastanelerde yasal olmayan kürtajlar organize ediyor, hatta bazı kadınlara da ameliyatlar sırasında çekilen görüntülerle şantaj yapıyor.

YASAL SÜRE 10 HAFTA

Polisin ilk ulaştığı bulgulara göre Doktor Şeyma Hasçalık, kürtajla ilgili yasal süre olan 10 haftalık gebelik süresini geçen anne adaylarını Prof. Önder Çelik'e yönlendiriyordu. Çelik ise çoğunluğu yasak ilişki sonucu hamile kalan genç kızlarla pazarlık yaptı ve yüksek fiyatlara hazırladığı raporu verdi. İşte kürtaja yasal vize verilen bu sahte raporlarla hamile kadınlar ameliyata alındı ve bugüne kadar 8 bebek alındı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Aylarca süren teknik ve fiziki takibinin ardından önceki gün gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Prof. Dr. Önder Çelik ile uzman doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 15 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Zanlılar, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başladı. Gözaltına alınan bölüm başkanı Prof.Dr. Önder Çelik ve ekibi, 'görevi kötüye kullanmak, rüşvet ve haksız kazanç elde etmek' gibi suçlamalarla dün adliyeye sevk edildi.

TECAVÜZ İDDİASI BİLE VAR


Skandal sahte raporla kalmadı, çok daha iğrenç boyutlara ulaştı. Gözaltına alınan isimlere tecavüz ve şantaj suçlamalarının da yöneltildiği öğrenildi. İddiaya göre yaşadığı yasak ilişki sonucu hamile kalan ve süresi geçtiği halde kürtaj olmak isteyen genç kızların kürtaj sırasında görüntüleri çekiliyor ve daha sonra ailelerine söylemekle tehdit edilerek genç kızlar ilişkiye zorlanıyordu.