Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye'nin düşürdüğü savaş uçağı ile ilgili soruşturma nedeniyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer kamu görevlileri hakkında re'sen soruşturmaya dahil edildiği iddialarını yalanladı.

BAŞSAVCILIKTAN YAZILI AÇIKLAMA
Suriye tarafından düşürülen savaş uçağı ile ilgili olarak yayınlan bazı iddialar üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HAKAN FİDAN DOSYAYA DAHİL EDİLDİ" HABERİ YALAN
"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Suriye'nin düşürdüğü Türk uçağıyla ilgili şehit ailesinin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da dahil etti' şeklindeki haberlere ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

HAVA KUVVETLERİ VE MİT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına (TMK.10.Mad. İle Yetkili Ve Görevli) 22.12.2012 dilekçe ile 22.06.2012 tarihinde düşürülen uçakta şehit olan Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası Osman Aksoy ve kız kardeşi Sultan Şahin' in vekili tarafından içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten ve MİT Müşteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, 5271 sayılı CMK' nun 158-160 ve devamı maddeleri uyarınca gereğine tevessül edilmiştir.

Bütün suç duyurusu ihtiva eden dilekçe ve başvuruların gereği olarak yapıldığı gibi, ihbar dilekçesinde ismi geçen kişi ve olaylar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın görev ve yetkileri dahilinde olan olaylar hakkında gereği yapılırken, yetki ve görev dahilinde olmayan kişi ve olaylara ilişkin olanlar kanunlara göre yetkili ve görevli olan birimlere iletilecektir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca şehit ailesinin avukatının başvurusu üzerine, Anayasa ve kanunlarca verilen yetki ve görevler dahilinde işlem yapılmış olup, bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, 'Bazı kamu görevlilerinin Cumhuriyet Başsavcılığımızca bir soruşturmaya re'sen dahil edildiği' şeklinde yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."