New York’ta davaya bakan yargıcın kararına göre, tecavüze uğradığını iddia eden 33 yaşındaki otel görevlisi Nafissatou Diallo ile DSK arasındaki anlaşma gizli kalacak. 

Daha önce Fransız medyasında yer alan haberlerde Strauss-Kahn’ın Diallo’ya 6 milyon dolar ödeyerek davayı kapatmak üzere anlaştığını yazılmıştı.

Dominique Strauss-Kahn’ın IMF Başkanlığı'ndan istifasına ve Fransa Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine yol açan cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili geçtiğimiz yıl açılan davada böylece uzlaşmaya varılırdı. DSK’nın avukatları 6 milyon dolar rakamını yalanlarken Diallo’nun avukatları rakamla ilgili yorum yapmadı. 

KARŞILIKLI DAVALAR
Savcıların iddianameyi geri çekmesi sonrasında, Diallo Bronx Yüksek Mahkemesi'nde DSK aleyhine tazminat davası açmış, DSK ise iftiraya uğradığını ileri sürerek suç duyurusunda bulunup 1 milyon dolar tazminat istemişti. 

Diallo ve Strauss-Kahn'ın avukatları geçtiğimiz hafta içinde bir araya gelerek detaylar üzerinde anlaştıktan sonra durumu mahkeme yargıcına bildirdi. Dün yapılan ve DSK’nın katılmadığı duruşmada yargıç,  tarafların anlaşmalarına uyarak davayı kapatmasına ve anlaşma şartlarının mahrem kalacağına karar verdi.  

DSK’nın JFK Havalimanı’nda yakalanıp New York'ta bir sure tutuklu kalmasına yol açan dava, dünyada büyük yankı uyandırırken DSK, oda hizmetçisi Diallo'yu kaldığı odada oral sekse zorladığı suçlamasını reddederek, cinsel ilişkinin kadının rızasıyla gerçekleştiğini öne sürmüştü.  

İDDİALAR BİRBİRİ ARDINA GELDİ
Diallo'nun polisteki ve mahkemedeki ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle savcılar iddianameyi geri çekmiş ve DSK bu sayede ülkesine geri dönebilmişti. DSK’nın 21 yıllık eşi Anne Sinclair New York’taki duruşmalar sırasında DSK’ya büyük destek verse de hakkında bir dizi cinsel saldırı suçlaması daha ortaya çıkmasından sonra eşini terk etmişti. 

DSK’nın Paris'te bir kadına tecavüze yeltendiği ve Washington'da toplu tecavüze katıldığı suçlamalarıyla ilgili davaların da düşmesine rağmen Fransa'nın Lille kentinde düzenlenen partilere seks işçileri sağladığı iddiasıyla ilgili yargılanıp yargılanmayacağı bu ay içinde belli olacak.

Haber Kaynağı: Hürriyet