700 TL nafaka ve 10 bin TL maddi tazminat ödemeyi kabul eden koca, aldatıldığını öğrenince karısından 300 bin TL maddi ve manevi tazminat ile çocuğunun velayetini istedi. Mahkeme davayı kabul etti


Her ikisi de akademisyen olan çiftin anlaşmalı boşanmalarının ardından, kadının evlilikleri sırasında bir başkasıyla yaşadığı aşkın seks kasetlerinin çıkması üzerine, dava koca lehine düştü. Eski eşine çocuğunun velayeti ile aylık 700 TL nafaka ve 10 bin TL maddi tazminat ödemeyi kabul eden koca, aldatıldığını öğrenince karısından 300 bin TL maddi ve manevi tazminat ile çocuğunun velayetini istedi. Mahkeme davayı kabul etti.
Ankara’da 7 yıllık evli ve 1 çocuk sahibi akademisyen F.P. ve B.P. çifti, mayısta mahkemeye başvurdu ve “anlaşmalı” boşanma talebinde bulundu. Ankara 4. Aile Mahkemesi’nde 2 gün sonra görülen boşanma davası, kadına çocuğun velayeti, 700 TL nafaka ve 10 bin TL maddi tazminat verilmesi kararıyla sonuçlandı.
 
BOŞANDIKTAN SONRA...
Ancak, boşanma davası sonuçlandıktan sonra, çiftin aile dostu I.K. adlı kadın, F.P.’ye, ayrıldığı eşinin 3 yıldan beri kendisinin de sevgilisi olan A.Ö.’yle ilişkisi olduğunu söyledi. I.K., elinde ikilinin cinsel ilişki görüntüleri bulunduğunu anlattı.
F.P., avukatı aracılığıyla yargılanmanın yenilenmesi talebiyle dilekçe verdi. Dilekçede, I.K.’nın beyanları da şöyle yer aldı: “5 yıldır A.Ö. ile birlikteyim. Bilgisayarını karıştırırken, önce masa üstünde B.P.’ye yazdığı mektubu, sonra videolar dizininde 0615 adıyla kayıtlı klasörde 7-8 adet porno video buldum. Videodaki kişiler A.Ö. ve B.P. idi.” I.K.’nın, A.Ö.’nün hem kendisine hem de B.P.’ye HPV virüsü bulaştırdığını ve B.P.’nin hâlâ tedavi gördüğünü söylediği de dilekçede yer aldı.
Hâkim Dursun Genel, boşanmanın yenilenmesine, B.P.’nin cep telefonu kayıtlarının 3 yıl geriye dönük istenmesine ve otomobiline ihtiyati tedbir konulmasına karar vererek, duruşma tarihi belirledi.