İzmir'de 4 bin 700 liralık borcunu ödeyemeyince intahar eden 3 çocuk babası Ali İhsan Arslan'ın cesedini, eve haciz işlemi için gelen ve çilingirle kapıyı açtıran icra memurları buldu. Aliağa ilçesine bağlı Helvacı beldesinde bir fabrikada çalışan 52 yaşındaki Ali İhsan Arslan'ın sürekli alkol almasından bıkan eşi ve 3 çocuğu 4 yıl önce evi terk etti. Geçen yıl da bileğinden rahatsızlanan Arslan, çalışamayınca ev kirası ile elektrik ve su paralarını ödeyemedi. Yaklaşık 4 bin 700 lira borcu biriken Arslan'a peş peşe icra tebligatları gelmeye başladı. Borçlarını ödeyemeyen ve tebligatlara da cevap vermeyen Arslan, bunalıma girince, tek başına yaşadığı evde, kendisini iple tavana asarak intihar etti. Tebligatlara cevap alamayan alacaklı avukatları da geçen ay, icra memurlarıyla eve gitti. Ancak uzun uzun çaldıkları kapıyı kimse açmadı. Elleri boş dönen avukatlar ve haciz memurları, önceki gün yeniden geldi. Bu kez yanlarında çilingir de vardı. Kapıyı açtırıp içeri girdiklerinde önce ağır bir kokuyla karşılaşan icra memurları, ardından tavanda asılı cesedi gördü.

ÇİLİNGİRLE AÇTILAR
İhbar üzerine eve gelen polisler, Ali İhsan Arslan'ın yaklaşık 2 ay önce kendini astığını ve cesedinin neredeyse tanınmayacak hale geldiğini belirledi. Arslan'ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayı duyunca büyük bir şok yaşayan mahalle sakinleri, "İntihar edeceği aklımızdan geçmezdi" dedi.

'KOLAY YOLU SEÇTİ'

Ali İhsan Arslan'ın ölüm haberi üzerine eski evine gelen 45 yaşındaki eşi Gevi Arslan, "Yaklaşık 4 yıldır ayrı yaşıyorduk. Ama bu 4 yılda bir defa olsun bizleri arayıp yardımcı olmaya çalışmadı. Sürekli alkol alıyordu. 3 çocuğumuz var. Bize de 22 yaşında olan en büyük oğlum bakıyor. O da olmasa aç kalırız. En küçük çocuğum ise hasta. Eşim kolay olan yolu seçti" dedi.