ADANA eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık gözaltına alındığı sırada destek için evinde bulunan Antalya 6'ncı İş Mahkemesi Hakimi Yusuf Bulut, son HSYK kararnamesiyle Diyarbakır'a tayin edilmesini, "Muhalif olmanın bedeli" sözleriyle değerlendirdi.

İçinde silah olduğu iddia edilen MİT'e ait TIR'larının durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, 6 Mayıs akşamı Antalya'daki evinde gözaltına alındı. Bağrıyanık'a destek için Antalya Barosu'ndan her görüşten çok sayıda avukat evine gitti. Antalya 6'ncı İş Mahkemesi Hakimi Yusuf Bulut da arkadaşı Süleyman Bağrıyanık'a destek için evine gidenler arasındaydı.

Bağrıyanık'ı gözaltına almaya gelen polislere "Bakın elinde bavulu var, kaçmıyor. Gelir ifadesini verir" sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Yusuf Bulut, son HSYK kararnamesiyle Diyarbakır'a tayin edilmesi üzerine Antalya'daki odasını toplamaya başladı. Kendisini ziyaret eden arkadaşlarına "HSYK seçimlerinde muhalif olmam ve Süleyman Bağrıyanık gözaltına alındığı akşam evinde bulunmam nedeniyle tayinimin çıktığını düşünüyorum" diyen Bulut, vatanın her karışında görev yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

'ÖNEMLİ OLAN ZAYIFKEN CESARETLİ OLABİLMEK'

Kendisinin son HSYK üyesi seçimlerinde muhalif kanatta olduğunu belirten Yusuf Bulut, odasında kendisini ziyaret eden arkadaşlarına şunları söyledi:

"Ben HSYK seçimleri öncesi uzman asliye hukuk hakimi olarak görev yapıyordum. HSYK seçimlerinde muhalif oldum. HSYK seçimlerinden sonra iş hakimi olarak görevlendirdiler. Burada keyifle çalıştım. Süleyman Bağrıyanık'ın evine gittiğim için de hakkımda inceleme başlatılmış. Şimdi de Diyarbakır'a gönderiyorlar. Benim ismim, geçtiğimiz hafta kararnamede yoktu. UYAP'ta da yoktu. Son dakika listeye dahil etmişler. Elbette muhalif olmanın bedeli vardır. Ben ödemeye hazırım. Biz hakkın ve hukukun savaşını veriyoruz. Adalet güçlüyken, cesaret ise zayıfken ortaya çıkar. Biz cesaretimizi ortaya koyduk. Ama güçlülerde adaleti bulamadık."

BAĞRIYANIK İLE GÖRÜŞTÜRMEDİLER

İki hafta önce Süleyman Bağrıyanık'ı ziyaret için Adana'ya gittiğini de belirten Bulut, "Ancak görüştürmediler. 'Görüşmek için bir dilekçeyle başvurun' denildi. Dilekçenin üzerinden 2 hafta geçti. Hala bir yanıt verilmedi" dedi.

Tayininin çıkmasının ailesi için sürpriz olduğunu da belirten Bulut, "Ailem benim herşeyim. Onların bir tek göz yaşını bir kilo altına değişmem" diye konuştu.

 

DHA

http://www.bizimantalya.com/haber-81401-_TAYINI_CIKTI#.VYFVPkZGRYx